Nieuwe biertjes duiken op in Gentbrugge: “We maken bier met een hoek af”

 

 ©  IF

Gentbrugge -

Gentbrugge heeft er een nieuw lokaal biertje bij: Sabro. Zes bevriende bierliefhebbers stelden het recept samen, maar het bier zelf wordt voorlopig gebrouwen in West-Vlaanderen. “We zijn op zoek naar een loods in Gent om een brouwerij en café te openen.”

Fien Lakiere

Zet zes bierliefhebbers samen met extra tijd tijdens de coronacrisis, en je krijgt een nieuw bier. Dat was toch wat er voorafging aan de oprichting van Tourette Brewing in Gentbrugge.

“We zijn bijna allemaal al actief in het bier brouwen via L’Arogante”, vertelt Pedro De Graeve. “Met dit nieuwe project willen we bieren maken ‘met een hoek af’, en vooral ons goesting doen.”

Het eerste resultaat daarvan is Sabro, een zomers bier genoemd naar de hopsoort waarmee het gemaakt is. De makers hechten veel belang aan de combinatie van bier en eten. Sabro past bijvoorbeeld goed samen met een groene curry. (lees verder onder de foto)

Leslie Lambregts, Pedro De Graeve, Daniella Provost, Anthony Haegeman, Ivo Oosterlinck en Thierry Ponette van Tourette Brewing. 

Leslie Lambregts, Pedro De Graeve, Daniella Provost, Anthony Haegeman, Ivo Oosterlinck en Thierry Ponette van Tourette Brewing. © IF 

Elke twee maanden willen de Gentbruggenaars zo een nieuw bier uitbrengen, seizoensgebonden en in verschillende bierstijlen. De meeste soorten zullen maar één keer gebrouwen worden.

“Ons eerste bier is gebrouwen bij brouwerij Maenhout in Pittem, een bevriende brouwer”, zegt De Graeve. “Maar we zijn nog op zoek naar een nieuwe locatie, een loods in Gent waar we een brouwerij en café kunnen openen.”

Info: www.tourettebrewing.com

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs