“We willen iets terugdoen voor Cecil en Willy”: Ledebergenaars willen getroffen koppel hart onder de riem steken

 

 ©  Brecht Van Hove

Gent -

Buurtbewoners van de Wazenaarstraat in Ledeberg willen de gepensioneerde slachtoffers van een brand in hun straat een hart onder de riem steken. Daarom roepen ze de buurt op om kaartjes te sturen naar Cecil en Willy.

Lotte Ruysschaert

Inwoners van de Wazenaarstraat willen hun buurtbewoners Willy en Cecil steunen, in de moeilijke periode waar ze momenteel doorgaan. Op 13 mei zagen Willy en Cecil hun privéwoning in de Wazenaarstraat in vlammen opgaan.

Hun aanpalende winkel met dierenvoeding bleef gespaard, maar de brandschade aan hun huis en inboedel is groot. Daarom doen Serafien Hulpiau en Nique Claerhoudt een oproep in de buurt om massaal kaartjes naar het gepensioneerde koppel te sturen. Het moet een verrassing zijn voor het koppel, dus de kaartjes mogen gestuurd worden naar Serafien of Nique.

Altijd paraat

Willy en Cecil wonen al veertig jaar in de Wazenaarstraat. “Ze stonden altijd paraat voor de buurt. Als iemand op reis was, pasten ze bijvoorbeeld op het huis of hielden ze de post in de gaten. Ook organiseerden ze de jaarlijkse buurtreceptie”, vertelt Nique.

Door de coronapandemie en de bijhorende maatregelen viel het leven in de hechte buurt wat stil. “Daar proberen we nu opnieuw verandering in te brengen”, zegt Nique.

“Vorige week organiseerden we een ludieke fotoactie voor de Dag van de Buren. Het is daar dat Serafien op het idee kwam om ook iets te doen voor Willy en Cecil. Een kaartje sturen is een kleine moeite die hen het gevoel geeft dat we er voor hen willen zijn in deze moeilijke periode.”

De kaartjes mogen gestuurd worden naar Nique Claerhoudt, Wazenaarstraat 39, 9050 Gent of Serafien Hulpiau, Wazenaarstraat 13, 9050 Gent. Ze vragen om de kaartjes aan Willy en Cecil te richten, zodat zij ze later als verrassing kunnen afgeven.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs