Vier loopevenementen in één ten voordele van nieuwe atletiekpiste

Vier loopevenementen in één ten voordele van nieuwe atletiekpiste

Loes Verhoeven, Laura Van Thillo en Lotte Verwaest van Arac staan klaar aan de startplaats van ‘De Pist In’ in sportpark Heikant. Foto: EMA

Arendonk / Ravels / Retie / Oud-Turnhout -

Arendonk Loopt, Retie Trail, Dwars door Oud-Turnhout en de Pierenloop van Ravels hebben samen een nieuw loopevenement uitgewerkt: De Pist In. De opbrengst gaat naar de bouw van een innovatieve atletiekpiste in sportpark Heikant in Arendonk.

Vier loopevenementen voor de prijs van één: wie 5 euro op de rekening van de Arendonkse Atletiekclub (Arac) stort, kan op eigen houtje een bewegwijzerd loopparcours volgen door de velden en bossen in Arendonk, Retie, Oud-Turnhout en Ravels. Op elk van de vier vertrekplaatsen kun je kiezen uit drie verschillende omlopen van vijf tot twintig kilometer: sportpark Heikant in Arendonk, sportpark Vossekot in Retie, sporthal De Hoogt in Oud-Turnhout en de kantine van voetbalclub KFC Flandria in Ravels.

“Deelnemen is heel eenvoudig: schrijf je in via www.depistin.be, stort 5 euro op onze rekening, rij naar een van de vier startplaatsen en volg de gele pijlen vanaf de startbanner”, zegt voorzitter Mike Janssen (46) van Arac. Op de website kun je ook een gpx-route downloaden voor op je sporthorloge of smartphone. De Pist In loopt nog tot einde juni en heeft al 1.000 euro opgebracht.

De opbrengst van het gezamenlijke loopevenement wordt gebruikt voor de bouw van een nieuwe atletiekpiste in Arendonk, die de oude graspiste vervangt. Het wordt een compleet uitgeruste looparena met zes banen van vierhonderd meter en acht sprintstroken. Als ondergrond wordt gekozen voor roodkleurig EPDM-rubber: een zon- en ozonbestendige toplaag die perfecte demping en grip biedt aan de lopers.

Vier loopevenementen in één ten voordele van nieuwe atletiekpiste
In elk van de vier buurdorpen zijn de omlopen van ‘De Pist In’ uniform bewegwijzerd met gele pijlen. Foto: EMA

De bouwwerken zijn half mei gestart. Het streefdoel is dat de nieuwe track in november wordt ingelopen. Vanaf dan beschikt Arendonk, een dorp van amper dertienduizend inwoners, over een van de mooiste en modernste atletiekpistes in Vlaanderen. ”Wij voldoen aan de allernieuwste normen van de internationale atletiekfederatie IAAF, zodat we hier in Arendonk in de toekomst zelfs internationale atletiekmeetings kunnen organiseren”, zegt clubvoorzitter Mike.

800.000 euro

De totale kostprijs van het project bedraagt maar liefst 800.000 euro. De gemeente sponsort 320.000 euro, Sport Vlaanderen legt 200.000 euro bij. Ook de lokale inwoners helpen mee. Zo organiseerde de club een eigen crowdfunding, waarbij leden, fans en bedrijven elk een stukje van de piste kunnen kopen. Voor 20 euro heb je al een (klein) stuk grond op jouw naam.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio