Wielertoeristenclub Den Eel start 3xF-actie: Fietsen For Fun

Wielertoeristenclub Den Eel start 3xF-actie: Fietsen For Fun

De wielertoeristen van Den Eel komen samen aan de kerk, recht tegenover hun stamcafé. Foto: EMA

Ravels -

Met haar 3xF-actie heeft wielertoeristenclub Den Eel uit Ravels-Eel een dubbel doel. “We willen meer mannen en vrouwen stimuleren om met de koersfiets of de mountainbike te rijden, maar we willen vooral dat ze er plezier aan beleven”, zegt Frans Kouws (62) van WTC-MTB Den Eel. 3xF staat voor Fietsen For Fun.

“Het recept is simpel”, zegt Frans. ”De gemiddelde snelheid is niet belangrijk. We fietsen sportief, maar zijn geen profrenners zoals Wout van Aert of Remco Evenepoel. Onze wegkapiteins nemen het voortouw en zorgen ervoor dat iedereen met veel fun kan fietsen. Al te ijverige fietsers worden onmiddellijk tot de orde geroepen, zodat we in groep vertrekken en ook samen aankomen. Iedereen is welkom: jong en oud, mannen en vrouwen, lid of geen lid, beginneling of getraind.”

De vrije ritten vertrekken telkens aan de kerk van Ravels-Eel: donderdag om 19u, zaterdag om 13u en zondag om 9u. De Sint-Adrianuskerk is ook de vaste aankomstplaats. “Zo kunnen we recht tegenover de kerk, in café Van Dun, nog iets gaan drinken”, bekent Frans. WTC-MTB Den Eel bestaat al sinds 2009 en telt vandaag 85 leden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio