Waarde bitcoin weer gezakt na bizarre Tweets van Elon Musk

 

 ©  AFP

Bron: REUTERS

Tesla baas Elon Musk stuurde vrijdagochtend verschillende cryptische tweets de wereld in die door de wereld van digitale activa geïnterpreteerd worden als “een relatiebreuk tussen de miljardair en bitcoin”. Een uur later daalde de waarde van bitcoin met vier procent.

De tweets van Musk hebben eerder al een invloed gehad op de prijzen van verschillende cryptomunten. Hij wordt zelfs gedeeltelijk verantwoordelijk geacht voor de recente koersval van de bitcoin. Eerder in mei zei een twitteraar dat iedereen die bitcoins gekocht heeft “zichzelf zou slaan als zou blijken dat Tesla al zijn bitcoins verkocht heeft”. Daarop antwoordde Elon Musk: “Inderdaad”. De prijs van bitcoins zakte meteen nadien. Musk probeerde het nog goed te maken door te zeggen dat Tesla geen enkele bitcoin had verkocht.

Vrijdag stuurde Musk weer cryptische berichten de wereld in over bitcoin. Met gebroken hartjes en foto’s van koppels die kwaad zijn op elkaar of droevig zijn leek het alsof de Tesla-baas het uitmaakte met bitcoin. Wat hij precies bedoelt met zijn tweets is nog niet duidelijk, maar het heeft alleszins wel een invloed op de waarde van de cryptomunt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

(lto)

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie