Discobar Galaxie opent comeback van Rock Ternat, ook Arsenal op affiche

Discobar Galaxie opent comeback van Rock Ternat, ook Arsenal op affiche

Foto: rds

Het was al even geweten dat het festival Rock Ternat een comeback plant na acht jaar te hebben stilgelegen, en nu zijn ook de eerste namen van artiesten bekendgemaakt. Op vrijdag 27 augustus opent het Leuvense dj-collectief Discobar Galaxie het evenement, een dag later staat onder meer de band Arsenal op de planken.

In 2013 zagen de organisatoren zich wegens financiële moeilijkheden genoodzaakt het festival stop te zetten. Deze zomer staat het er opnieuw. Omwille van de coronamaatregelen mikt de organisatie op zowat 3.000 bezoekers. Andere jaren ging het steeds om 12.000 tot 15.000 mensen.

“Relancefuif”

Behalve Discobar Galaxie en Arsenal zijn ook de Belgische bands High Hi en DIRK. bevestigd. “De eerste avond komt er een grote ‘relancefuif’ met Discobar Galaxie. Zaterdag wordt een volwaardige festivaldag”, zegt organisator Lotte Van Gestel. “Het catchy geluid van High Hi en de stevige gitaren van DIRK. passen perfect bij Rock Ternat. We zijn ook enorm blij dat Arsenal opnieuw heeft toegezegd. Ze hebben al zo veel keren op onze planken gestaan: ze zijn toch een beetje onze ‘huisband’ geworden.”

Samen met de bekendmaking dat er een nieuwe editie aankomt, kondigde de organisatie ook een crowdfundingsactie aan. Mensen konden voor 50 euro “vriend van het festival” worden. “We hadden gehoopt 400 ‘vrienden’ te maken, en na een week hadden we dat aantal al bereikt. Het was een super groot succes.”

Donderdag maakte Vlaams minister voor Toerisme Zuhal Demir (N-VA) bekend dat de Vlaamse regering in totaal 10 miljoen euro heeft vrijgemaakt om te investeren in coronaveilige evenementen en initiatieven. Rock Ternat heeft daarvan een subsidie van 25.000 euro gekregen.

De ticketverkoop voor Rock Ternat start op 14 juni. Voor “vrienden van het festival” begint hij al op 10 juni.

Corrigeer

MEER NIEUWS