Dansstudio Marlynes moet verhuizen: “Onze toekomst hing even aan een zijden draadje”

Lita De Wachter, Annemie Thijs, Demi Schellemans en Kaat Van Santvoort nemen de dagelijkse leiding van Dansstudio Marlynes op zich. 

Lita De Wachter, Annemie Thijs, Demi Schellemans en Kaat Van Santvoort nemen de dagelijkse leiding van Dansstudio Marlynes op zich. © Dirk Vertommen

Mechelen -

De bekende Mechelse Dansstudio Marlynes heeft een nieuwe locatie gevonden op de Battelsesteenweg. De huidige danszalen op de Guido Gezellelaan worden in oktober afgebroken. Een verhuizing drong zich dus op. “Maar ook op onze nieuwe locatie blijven we inzetten op een enorm divers aanbod”, zegt Lita De Wachter.

Stijn Van de Sande

Dansstudio Marlynes is al sinds 1994 een begrip in Mechelen, maar het afgelopen jaar hing de toekomst van de vereniging aan een zijden draadje. Er was niet alleen de coronacrisis die een flinke hap uit het budget nam, de school dreigde ook zonder locatie te vallen.

“We zijn al zo’n twintig jaar gevestigd boven Vanden Borre op de Guido Gezellelaan”, zegt Lita De Wachter, de dochter van oprichtster Annemie Thijs. “Maar dat gebouw wordt in oktober afgebroken. Op die plek wordt een nieuwe woonwijk gebouwd. De winkels verhuizen naar het winkelpark Malinas, maar voor ons was er niet meteen een oplossing. We moesten dus op zoek naar een nieuwe locatie.”

Kinepraktijk

Die vond de dansschool na lang zoeken op de Battelsesteenweg. “Het is een erg lange zoektocht geweest”, zegt De Wachter. “We zijn een grote dansschool met veel leden, dus we hebben wel wat ruimte nodig. Daarnaast mocht het niet te ver uit het centrum van Mechelen liggen en mocht het ook niet te duur zijn. Als niet-gesubsidieerde vzw is het voor ons onmogelijk om bijvoorbeeld een bedrijfspand te huren.”

Het pand op de Battelsesteenweg was vroeger een kinepraktijk. Er is dus wel wat werk aan de winkel. 

Het pand op de Battelsesteenweg was vroeger een kinepraktijk. Er is dus wel wat werk aan de winkel. ©  Dirk Vertommen

“Dat we in het pand op de Battelsesteenweg terechtkunnen, is dan ook een hele last die van onze schouders valt. Het pand was vroeger een kinepraktijk. Er is dus wel wat werk aan de winkel. We hebben al een extra danszaal gecreëerd en nu moet de inrichting nog gebeuren. Er moet onder andere geverfd worden, de plafondtegels moeten geplaatst worden en voor de Ierse dans en de tapdans moet er een speciale ondervloer komen. Gelukkig kunnen we rekenen op de steun van onze leden.”

Puzzel

Op de nieuwe locatie is wel minder plaats dan op de Guido Gezellelaan. “We gaan van drie naar twee danszalen”, weet De Wachter. “Maar we willen niet aan ons aanbod raken. Het was een moeilijke puzzel, maar samen met de leraars hebben we alles een plaatsje kunnen geven, ook al moeten we het met een danszaal minder doen. Een aantal accenten gaan we wel verleggen. Zo focussen we ons minder op hiphop. Het aanbod is in de regio al zo groot dat we beslist hebben om op dat vlak niet meer te concurreren.”

Dansstudio Marlynes gaat van drie naar twee danszalen, maar ze willen niet aan het aanbod raken. 

Dansstudio Marlynes gaat van drie naar twee danszalen, maar ze willen niet aan het aanbod raken. ©  Dirk Vertommen

De dansstijlen waarmee Marlynes zich al jarenlang onderscheidt, worden dan weer extra in de verf gezet. “We denken daarbij aan klassiek ballet, Ierse dans en musical. Maar we bieden bijvoorbeeld ook Zumba en tapdans aan. Ook het feit dat iedereen welkom is, is uniek in de regio. Onze jongste dansertjes zijn amper 2,5 jaar oud, terwijl onze oudste er bijna zeventig is. We vinden het heel belangrijk om ook in de toekomst op die diversiteit in te blijven zetten.”

Opendeurweekend

Niet alleen de locatie zal veranderen, ook op directieniveau worden er een aantal wijzigingen doorgevoerd. “Demi Schellemans, Kaat Van Santvoort en ikzelf zullen samen met Annemie Thijs de dagelijkse leiding op ons nemen”, zegt De Wachter. “Ons team van vier vult mekaar goed aan en kan een nieuwe wind door de dansschool laten waaien. De leerlingen zelf zullen weinig verschil merken. Zij kunnen dezelfde kwaliteitsvolle danslessen verwachten.”

Kennis maken met de nieuwe locatie en met het aanbod van dansschool Marlynes kan tijdens het opendeurweekend van 4 en 5 september. Op 6 september worden er de eerste lessen gegeven.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio