Gemeente wil hondenbaasjes zindelijk maken

Gemeente wil hondenbaasjes zindelijk maken

Onder meer in de ‘hufkens’ werd een affiche opgehangen. “Hier heb ik zelf ook al eens prijs gehad”, zegt An Hermans. Foto: EMA

Arendonk -

“Is jouw baasje al zindelijk? Honden welkom, hondenpoep niet!” Dat is te lezen op een ludieke affiche die het gemeentebestuur van Arendonk liet ontwerpen om hondeneigenaars aan te moedigen om de uitwerpselen van hun viervoetige wandelpartner niet meer te laten rondslingeren.

“Ja, sinds corona is het erger geworden”, zegt schepen van Dierenwelzijn An Hermans (N-VA). “Meer mensen kochten een hond en er wordt ook meer gewandeld. Vooral in de hufkens, de paadjes rond de markt, liggen er veel hondenuitwerpselen. Daar heb ik zelf ook al eens prijs gehad. Ook de looppiste en de paden in het sportpark Heikant liggen bij momenten echt wel bezaaid met drollen. Veel mensen ergeren zich daaraan. Onze werkmannen hebben elke week de handen vol om al die hondenpoep telkens opnieuw op te ruimen. En wees gerust: dat is geen fijne job.”

Boete van 350 euro

Daarom is de gemeente nu een bijzondere campagne gestart. Zo worden op enkele ‘probleemlocaties’ in het dorp affiches opgehangen om de hondeneigenaars te sensibiliseren: om hun hond aan de leiband te houden én hun spijsverteringsresten op te ruimen. “We roepen de baasjes op om altijd een hondenpoepzakje op zak te hebben als ze hun hond uitlaten en die zakjes ook echt te gebruiken”, zegt schepen Hermans. ”Zo blijven onze straten en pleinen mooi proper, maar vermijd je ook een GAS-boete van 350 euro.”

Alleen in de hondenlosloopzones, onder meer achter de oude sigarenfabriek van Karel I, mogen de honden vrij rondlopen en ravotten zonder halsband.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio