Conner Rousseau reageert op kritiek en pleit voor meer dan twee gratis PCR-tests: “Voor mij had het meer mogen zijn”

Conner Rousseau reageert op kritiek en pleit voor meer dan twee gratis PCR-tests: “Voor mij had het meer mogen zijn”

“Ik ben 28, heb een relanceplan, een regeerakkoord en een boek geschreven. Is dat niet genoeg inhoud?” Vooruit-voorzitter Conner Rousseau heeft in een interview met De zondag gereageerd op de kritiek aan zijn adres. Hij gaf ook aan dat hij de twee gratis PCR-tests die de overheid belooft aan wie nog niet gevaccineerd kon worden niet voldoende vindt.

Het gaat goed met de cijfers, ziet ook Rousseau, maar hij maant de overheid toch aan voldoende te communiceren dat iedereen voorzichtig moet blijven. Zeker met het EK voetbal dat volgende week begint. “Als de Belgen winnen, zal er gevierd worden. En den drank zal den duivel zijn. Maar wat is het alternatief? Dat verbieden? Dat gaat ook niet, hè. De mensen zullen sowieso afspreken. Hopelijk laten de dalende cijfers ruimte voor enkele foutjes.”

De twee gratis PCR-tests die de overheid belooft aan wie nog niet gevaccineerd kon worden, vindt Rousseau niet voldoende. “Het had meer mogen zijn. Maar wie in een regering zit, moet compromissen sluiten. We zijn begonnen met nul en we zitten aan twee. Dat is een stap vooruit, maar het is niet genoeg, neen. De jonge mensen zijn al meer dan een jaar solidair. Dat zij moeten betalen voor een test, is eigenlijk niet eerlijk. Let wel: alleen voor massa-evenementen zal een test nodig zijn. Er zullen veel leuke dingen kunnen zonder test.”

Over de kritiek van cultuurwetenschapper Ico Maly, die in een boek over Rousseau schrijft dat de Vooruit-voorzitter te weinig een inhoudelijk verhaal brengt, had hij ook wat te zeggen. “Ik wist zelfs niet wie dat was”, zegt Rousseau. “Het is blijkbaar een PVDA’er die negatief schrijft over een socialist. What’s new ?” Want aan inhoud ontbreekt het hem naar eigen zeggen niet. “Ik ben amper 28 en ik heb een relanceplan, een regeerakkoord en een boek geschreven. Is dat niet genoeg inhoud voor iemand van mijn leeftijd?”

Corrigeer

MEER NIEUWS