Ook geen zomerse Curieus-rommelmarkten in Destelbergen en Heusden

Ook geen zomerse Curieus-rommelmarkten in Destelbergen en Heusden

Een volkstoeloop op een rommelmarkt: het zal nog niet voor deze zomer zijn Foto: if

Destelbergen -

Dat er geen Heusdenkoers of Heusden Leeft komt deze zomer, wist u al. Ook Curieus laat weten dat het dit jaar afziet van de twee ancuro-rommelmarkten in de Magerstraat en op de Dendermondesteenweg. “We moesten nu de voorbereidingen al treffen, een beslissing drong zich op”, zegt voorzitter Eddy Van De Walle.

Sinds enkele jaren organiseert Curieus Destelbergen-Heusden vzw in augustus twee ancuro-rommelmarkten, één in de Magerstraat in Heusden, en één in het centrum van Destelbergen. “De verwachting is dat er ook deze zomer nog belangrijke restricties zullen gelden, waardoor wij, als organisator, de coronaveilige inrichting van de markten niet kunnen garanderen. Zo zal er mogelijk een maximaal aantal bezoekers per kraam gelden, zullen de kramen relatief ver uit elkaar moeten worden geplaatst, zullen er vermoedelijk looprichtingen gerespecteerd moeten worden, en zullen nog steeds bepaalde afstands- en hygiëneregels in acht moeten worden genomen”, klinkt het deze week bij het bestuur.

“Gelet op de pandemische situatie en de nog lopende vaccinatiecampagne blijft de onzekerheid nog groot wat er wel of niet zal bewegen in augustus. Helaas moesten we nu hoogdringend starten met de nodige voorbereidingen om de markten tegen augustus rond te hebben. Daarom hebben we nu al tot afgelasting beslist.”

Coördinator van de ancuro-rommelmarkten, Anja Van Durme, neemt contact met al ingeschreven standhouders om alles praktisch in goede banen te leiden. Curieus kijkt natuurlijk al volop uit naar een volkstoestroom op de rommelmarkten van 2022, op een moment dat corona nog een hopelijk vage herinnering is.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio