Studenten lanceren vliegende discobar: luchtballon met dj aan boord

Studenten lanceren vliegende discobar: luchtballon met dj aan boord

Eduardo (links) en Thomas (rechts) combineren hun studies aan de universiteit in Gent met het runnen van een eigen evenementenbedrijf. Foto: EMA

Arendonk / Oostende / Gent -

Twee studenten uit Arendonk en Oostende, die samen een evenementenbedrijf runnen, sturen zondag in Gent een vliegende discobar de lucht in: twee luchtballonnen met vier top-dj’s aan boord. Tussen de wolken spelen ze elk een set van een half uur die je via livestream kunt volgen op YouTube.

Thomas Lissens (23) uit Arendonk en zijn studiegenoot Eduardo Pires Fernandes (23) uit Oostende pakken zondag uit met een spectaculaire stunt. Om 16u laten ze in Gent twee heteluchtballonnen opstijgen met in totaal vier lokale top-dj’s in de mand: Eagl, Sir Jacobs, Andromedik en D-Nasty. “We mikken op 50.000 kijkers”, zegt Thomas. “Onze doelgroep zijn jongeren tussen 16 en 25 jaar. Je kunt de livestream alleen of met vrienden volgen, als ontspanning tijdens het blokken of om echt te feesten.”

Bonkende beats boven daken

Of de bewoners in Gent zondag hun ramen en deuren moeten dichttimmeren voor de bonkende beats boven hun daken? “Nee, want we vliegen uit over de haven, naar een hoogte van driehonderd meter. De dj’s nemen ook maar één geluidsbox mee omhoog. De decibels zullen niet verder reiken dan een straal van hooguit vijftien meter”, zegt de Arendonkse student industrieel ingenieur aan de Universiteit Gent.

Studenten lanceren vliegende discobar: luchtballon met dj aan boord
Thomas Lissens van Underground-Events: “De bewoners hoeven geen schrik te hebben. We vliegen driehonderd meter hoog en de decibels zullen niet verder reiken dan een straal van hooguit vijftien meter.” Foto: EMA

De livestreams zijn te volgen via de populaire YouTube-kanalen van PrietProat en Underground Drum&Bass: de ene met funky housemuziek, de andere met drum&bass. Thomas en Eduardo financieren hun Underground in the air met sponsors en steun van de Vlaamse overheid.

Met hun vliegende discobar willen de twee jonge studenten-ondernemers ook een statement maken. “Met deze nooit vertoonde dj-sets vanuit de lucht willen we afscheid nemen van het coronatijdperk vol livestreams”, zegt Thomas. “Tegelijk willen we laten zien dat de evenementensector ondanks alle moeilijke omstandigheden het hoofd boven water wist te houden en dat we klaar staan om er een schitterende zomer en een prachtig najaar van te maken. Gedaan met de livestream. De leuke dingen komen er weer aan. De festivalzomer mag beginnen.”

Jeugdhuis ‘t Onkrooid

Samen met zijn kameraad Eduardo richtte Thomas zijn eigen evenementenbedrijf Underground-Events op in 2018, toen zijn studies burgerlijk ingenieur halfweg het academiejaar spaak liepen. Met zijn ervaring als ex-bestuurslid van jeugdhuis ‘t Onkrooid in Arendonk, maar vooral om de resterende maanden op kot toch nog nuttig in te vullen, begon hij zelf kleine en grote fuiven voor de jeugd te organiseren, zowel in Gent als in Arendonk en omstreken. Vandaag, drie jaar later, hebben Thomas en Eduardo hun zaakjes helemaal op orde en combineren ze hun studies met hun werk als jonge event managers. Intussen is Underground-Events zelfs uitgegroeid tot een gerespecteerde onderneming met acht medewerkers.

“In de laatste coronavrije zomer, in 2019, stonden we met onze dj’s zelfs op de grote festivalweide van Sunrise in de Lilse Bergen in Lille”, zegt Thomas trots. “En op Rampage Open Air in het Kristalpark in Lommel mochten we het hele weekend ons ding doen op de campingstage.”

Studenten lanceren vliegende discobar: luchtballon met dj aan boord
“Met deze spectaculaire stunt willen we afscheid nemen van het coronatijdperk vol livestreams”, zegt student-ondernemer Thomas Lissens uit Arendonk. Foto: RR
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio