School vangt 5.000 euro voor milieuproject: minder flesjes, meer drinkbussen

Video: atv

Brasschaat -

De leerlingen van de eerste graad van het GO!TA, wat staat voor Technisch Atheneum, openden met een feestelijk dansje de nieuwe watertap. Het was de afsluiter van een milieuproject waarvoor de school 5.000 euro mocht ontvangen.

Het waren de leerlingen van het vierde jaar Sociaal Technische Wetenschappen die ontdekten dat het merendeel van het afval op en net buiten de school vooral bestaat uit petflesjes en blikjes. “Zij zochten dan zelf naar oplossingen en zo kwamen we bij dit project. We dienden een dossier in bij de Federatie van de Voedingsindustrie (FEVIA). Uit 80 inzendingen werden er vijf Vlaamse en vijf Waalse uitgekozen en wij waren erbij”, legt coördinatrice Christel Jansen uit.

Video: Jan Brys

School vangt 5.000 euro voor milieuproject: minder flesjes, meer drinkbussen
Foto: Jan Brys

“Met die 5.000 euro installeerden we een watertap. We bieden al onze leerlingen van het eerste, tweede en derde jaar een hippe drinkbus aan voor 5 euro. Later doen we dat ook voor alle andere leerlingen”, vervolgt Jansen.

“Het is opvallend dat bij leerlingen in de lagere school goede gewoontes ingebakken zijn. Eens in het middelbaar, verdwijnt dat. Daarom willen wij die draad opnieuw oppikken. We kunnen frisdrank natuurlijk niet verbieden maar door een watertap aan te bieden, is er alvast de keuze. We willen het drinken van kraantjeswater stimuleren”, zegt Jansen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio