Politie zoekt slachtoffers van oplichters die ‘achteruitkijkspiegeltruc’ toepassen

Politie zoekt slachtoffers van oplichters die ‘achteruitkijkspiegeltruc’ toepassen

De daders reden met deze wagen, met Franse nummerplaat. Foto: RR

Het parket van Luik heeft een opsporingsbericht verspreid dat slachtoffers van een groep oplichters oproept om zich te melden. “Sinds 10 mei 2021 gebruikte een dadergroepering de zogenaamde ‘achteruitkijkspiegel-methode’ om hun slachtoffers op te lichten en een geldbedrag te eisen.”

De methode houdt in dat de daders altijd een slachtoffer - een persoon op leeftijd - zoeken op een parking. Daarbij brengen ze een markering aan op de zijkant van het voertuig van het slachtoffer en ze volgen het slachtoffer tot aan zijn woonplaats.

Daarop benadert een van de daders het slachtoffer en zegt dat hij een aanrijding had op de parking. Dan volgt een vals telefoongesprek met de verzekeringsmaatschappij van het slachtoffer en daarna nog een fake gesprek met een carrossier. Uiteindelijk komt het gesprek op een minnelijke schikking, wat gezien de leeftijd problemen met de verzekering zou voorkomen. En daarop wordt dus een geldbedrag geëist.

De verdachten zijn gearresteerd. Ze reden met een witte Citroën Cactus met Franse nummerplaat DW124PJ. De onderzoekers zijn op zoek naar iedereen die sinds 10 mei 2021 slachtoffer denkt geweest te zijn van deze personen.

Corrigeer

MEER NIEUWS