AED-wandeling is ontspannend en leerrijk tegelijk

AED-wandeling is ontspannend en leerrijk tegelijk

In oktober vorig jaar schonk het Rode Kruis het zestiende openbare AED-toestel aan de gemeente. Foto: EMA

Arendonk -

Het Rode Kruis en dienstencentrum Durgebont organiseren op donderdag 24 juni een AED-wandeling in Arendonk: een ontspannende en tegelijk leerrijke wandeltocht van drie kilometer langs enkele van de maar liefst achttien beschikbare AED-toestellen in het dorp.

Onderweg krijgen de wandelaars een demonstratie van hoe het apparaat werkt. De afkorting AED staat voor automatische externe defibrillator. Dankzij zo’n apparaat kunnen slachtoffers van een hartstilstand op een eenvoudige manier gereanimeerd worden door middel van een stroomstoot. Uit cijfers blijkt dat in België elke dag dertig mensen een hartstilstand krijgen buiten het ziekenhuis. Als ze niet binnen drie tot vier minuten gereanimeerd worden, zijn hun overlevingskansen minimaal.

De AED-wandeling vertrekt aan het zwembad en verloopt in drie groepen. De eerste start om 19u, de andere om 19.30u en 20u. Inschrijven kan via tel. 014-40.10.50 of via e-mail welzijn@arendonk.be.

Behalve aan de scholen Sint-Jan, Voorheide, Sint-Clara en Atlantis zijn er in Arendonk nog veertien andere plaatsen waar een AED beschikbaar is, waaronder sportpark Heikant, tennisclub De Lusthoven, zwembad, kunstacademie, gemeentehuis, woonzorgcentrum, Rode Kruis, Scouts, De Arend en De Plaetse.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio