Mol versoepelt regels rond mondmaskerdracht

Mol versoepelt regels rond mondmaskerdracht

Foto: Gemeente Mol

Mol -

Wie in het Molse handelscentrum of andere specifieke locaties komt, moet sinds woensdag alleen nog bij drukte een mondmasker dragen.

Tot voor kort moest je in een aantal straten in Mol-Centrum (Graaf de Broquevillestraat, Laar, Baron Van Eetveldeplein, Boerenkrijgstraat, Boomgaardstraat, Lakenmakersstraat, Rondplein, Statiestraat, Kloosterstraat en Voogdijstraat altijd een mondmasker dragen. Dat was ook het geval op het Statieplein, de Corbiestraat, de Abdijzone in Postel, Welzijnszone Ten Hove, publiek toegankelijke delen van vakantieparken, recreatiedomeinen en campings, sporthallen en zwembaden.

Dat wordt nu versoepeld. Wel moet je nog minimum 1,5 meter afstand van elkaar houden. En wanneer het toch te druk wordt, moet je vanaf de leeftijd van 12 jaar nog een mondmasker opzetten. Ook op de kermissen, de braderie en onze dinsdag- en zondagse dierenmarkt blijft de mondmaskerplicht behouden. De federale mondmaskerregels gelden daarnaast op het openbaar vervoer, in de winkels, horeca, winkelcentra, theater- en concertzalen, fitnesscentra, musea, bibliotheken en speelautomatenhallen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio