Gentbos toegankelijk voor rolstoelen en buggy’s: “Twintig jaar geleden dat ik in bos was”

Gentbos toegankelijk voor rolstoelen en buggy’s: “Twintig jaar geleden dat ik in bos was”

Gedeputeerde Riet Gillis brengt Jeannine Van de Vyver het Gentbos binnen, dankzij een speciaal knuppelpad - uitwijkstrook inbegrepen. Foto: lvi

Merelbeke / Gent -

Wie in een rolstoel zit of een buggy voortduwt, kan voortaan ook een stuk van het Gentbos in Merelbeke bezoeken. Een nieuw ‘knuppelpad’ maakte dat mogelijk.

De provincie heeft in het provinciaal natuurgebied Gentbos een 110 meter lang knuppelpad aangelegd - uitwijkstroken inbegrepen. Daardoor kan iedereen die zich verplaatst met wieltjes het bos bezoeken.

“Het Gentbos is een moerasbos”, zegt gedeputeerde Riet Gillis (Groen). “Heel wat mensen kunnen het dus niet echt bezoeken, zeker als het geregend heeft.” Een betonnen pad aanleggen voor de rolwagengebruikers bleek geen optie. “Nee, dat is niet toegelaten in een natuurgebied. Het knuppelpad is met de hand gemaakt in een maatwerkbedrijf. We gaan nog op drie andere plaatsen een dergelijk pad aanleggen, om moeilijke plaatsen te overbruggen.”

Jeannine Van de Vyver (84) verblijft in woon-zorgcentrum Het Berkenhof in Merelbeke en is blij dat ze nu eindelijk ook in het Gentbos geraakt. “Het was twintig jaar geleden dat ik nog eens in een bos geweest was. Dit pad is een hele verandering!”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio