Rugzak met kogels gevonden in zoektocht naar Jürgen Conings

Dilsen-Stokkem -

Tijdens de gerichte zoekactie naar Jürgen Conings woensdag zouden de militairen en speciale eenheden een rugzak met daarin een aanzienlijke hoeveelheid munitie gevonden hebben. Het zou een aanwijzing in de zoektocht naar de voortvluchtige militair kunnen zijn. Dat schrijven Het Belang van Limburg en VRT Nieuws.

LEES OOK. Wachten op de misstap van Jürgen Conings: “Elke voortvluchtige maakt ooit die éne onvermijdelijke fout” (+)

Het federaal parket kan het nieuws nog niet bevestigen. Volgens VRT werd de zwarte rugzak gisteren al teruggevonden in de buurt van de plaats waar Conings zijn wagen had achtergelaten. Opvallend detail: de munitie zou niet overeenkomen met wat Conings in de kazerne heeft meegenomen. Wat dat kan betekenen, is nog niet duidelijk. In de buurt werd ook al meermaals gezocht: waarom is die rugzak nu pas gevonden? Ook die vraagt blijft voorlopig nog onbeantwoord.

Er wordt donderdagochtend opnieuw gezocht in Limburg naar de gewapende en voortvluchtige militair Jürgen Conings. Er zijn militairen en politieagenten aanwezig aan het Dilserbos aan Heuvelsven (Lanklaar), waar de auto van Jürgen Conings een paar weken geleden is gevonden. Dat heeft een journalist van Belga ter plaatse vastgesteld.

In het onderzoek naar Conings is een onderzoeksrechter gevorderd voor poging tot moord in een terroristische context en voor inbreuken op de wapenwetgeving in een terroristische context. Na diverse grootschalige zoekacties blijft Conings voorlopig onvindbaar.

Corrigeer

MEER NIEUWS