Oorlog in Gent! Paintball Gent bouwt tank uit Eerste Wereldoorlog na

Oorlog in Gent! Paintball Gent bouwt tank uit Eerste Wereldoorlog na

De levensechte Mark IV-tank staat klaar bij Paintball Gent. Foto: IF

Gent -

Paintball Gent, vlak bij de Wiedauwkaai, heropende woensdag met een bijzonder nieuw pronkstuk: een tot in de details nagebouwde replica van een tank uit de Eerste Wereldoorlog.

Voor uitbater Pieter Bruyland gaat een jongensdroom in vervulling. “Als kind was ik gefascineerd door de Eerste Wereldoorlog”, zegt hij. “Dertig jaar geleden zag ik een Mark IV-tank in Engeland en die is mij altijd bijgebleven.” Begrijpelijk, want het indrukwekkende gevaarte is acht meter lang, vier meter breed en tweeënhalf meter hoog. (lees verder onder de foto)

Oorlog in Gent! Paintball Gent bouwt tank uit Eerste Wereldoorlog na
Uitbater Pieter Bruyland zag de tank als kind in Engeland. Foto: IF

Tijd genoeg

De zaakvoerders van Paintball Gent staken het decorstuk helemaal zelf in elkaar. “Niet eenvoudig, want er bestaat niet zomaar een handleiding om een tank in elkaar te steken. Wat je wél kan kopen, is een schaalmodel van de tank, op schaal 1:35. Dat hebben we dan nagebouwd, 35 keer zo groot. Een hele klus, waar meer dan 400 werkuren in kropen. Maar we hadden toch tijd genoeg, want in totaal zijn we door corona meer dan 300 dagen dicht geweest.”

De tank maakt nu deel uit van het paintballdecor, waardoor het oorlogstuig dagelijks wordt bekogeld met verf. Is dat niet jammer voor het harde werk dat erin is gekropen? “Ach, het hoort erbij”, zegt Pieter. “Het is het lot van al onze decorstukken. We willen echt een indrukwekkende wereld creëren, wat de beleving nog beter maakt.”

Meer info vind je op paintballgent.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio