De Bruyne opnieuw aan de kant

De Bruyne opnieuw aan de kant

Kevin De Bruyne volgde de opwarming van achter de boarding. Foto: John Thys

De twijfels rond Kevin De Bruyne houden aan. Donderdag stond de spelmaker van Manchester City nog steeds niet op het veld met zijn collega-Rode Duivels. Het wordt kort dag om zaterdag te kunnen aantreden in en tegen Rusland.

Nog één kans heeft Kevin De Bruyne om de EK-opener tegen Rusland te halen. België traint vrijdag een laatste keer in een oefenstadion in Sint-Petersburg als voorbereiding op de EK-opener van zaterdag in de Gazprom-arena. Donderdag trainden de Duivels een laatste keer op Belgische bodem. Van de 26 opgeroepen spelers en vier reserven deed iedereen mee, op Kevin De Bruyne na.

Net als woensdag volgde “KDB” de opwarming van de ploeg vanaf de dug-out. Of hij nadien nog loopoefeningen of ander werk meedeed, is niet geweten. De pers mocht maar een kwartier de sessie bijwonen. De Bruyne werd wel gespot met voetbalschoenen in de hand.

Vrijdagochtend vertrekken de Rode Duivels met een charter vanuit Charleroi naar Sint-Petersburg. De vier reservespelers - Thomas Kaminski, Brandon Mechele, Zinho Vanheusden en Albert Sambi-Lokonga - blijven in principe thuis. Roberto Martinez zal vrijdagavond een update over de situatie van Kevin De Bruyne geven.

Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden