Ventilatieprof trekt aan alarmbel: “Of we staan voor een revolutie, of we dreigen opnieuw te moeten sluiten”

Ventilatieprof trekt aan alarmbel: “Of we staan voor een revolutie, of we dreigen opnieuw te moeten sluiten”

Zodra we in het najaar opnieuw massaal binnen gaan zitten, zal het moeilijk worden om de luchtkwaliteit in de horeca te garanderen. Foto: Werry Crone

Frisse lucht is cruciaal in coronatijden. Daarom zetten we vandaag ramen en deuren open. Maar als we ook dit najaar kinderen veilig naar school willen sturen en kunnen genieten van een vers getapt pintje op café, is er veel meer nodig. Dat zegt professor Bert Blocken (KU Leuven/TU Eindhoven), gespecialiseerd in ventilatie. “Of we staan voor een ventilatierevolutie, of we dreigen dit najaar opnieuw te moeten sluiten.”

Door het ventilatieplan moeten horeca-uitbaters verplicht een CO2-meter ophangen in hun zaak. Nu binnen tafelen weer mag, zullen veel uitbaters geschrokken zijn bij het aflezen van de metingen. Bert Blocken ...

Meest gelezen uit de buurt