Belgisch-Nederlandse basketcompetitie krijgt vorm: 22 clubs krijgen licentie voor BNXT-League

Belgisch-Nederlandse basketcompetitie krijgt vorm: 22 clubs krijgen licentie voor BNXT-League

Foto: VDB

De licentiecommissie van de BNXT-League heeft de licenties toegekend voor het eerste seizoen van de BNXT League dat van start gaat op vrijdag 24 september 2021. De 22 clubs die momenteel actief zijn in de EuroMillions Basketball League en de Dutch Basketball League hebben allen tijdig de licentieaanvraag ingediend. Alle 22 Belgische en Nederlandse clubs krijgen een licentie voor deelname aan het eerste seizoen van de BNXT League.

“Door het samensmelten van beide competities, werd de licentiecommissie versterkt met een paar Nederlandse experts”, aldus Wim Van de Keere, General Manager Pro Basketball League. “Alle dossiers werden dus grondig bestudeerd en behandeld. Een groot compliment voor alle clubs die ondanks twee heel moeilijke jaren de commissie hebben overtuigd van hun business case. We richten de blik nu resoluut vooruit.”

“Door de clubs en de licentiecommissie is de afgelopen maanden op de achtergrond ontzettend veel werk verricht. We zijn verheugd dat alle clubs die in december 2020 volmondig ja hebben gezegd tegen de oprichting van de gezamenlijke competitie nu ook daadwerkelijke hun licentie hebben verkregen voor de BNXT League. We zijn dit project 2 jaar geleden met elkaar aangegaan en kijken met veel enthousiasme uit naar de start in september,” aldus Ramses Braakman, voorzitter Dutch Basketball League.

Corrigeer

MEER NIEUWS