Journalist die masturbeerde tijdens Zoom-vergadering, keert terug op televisie: “Dacht dat niemand me kon zien”

Journalist die masturbeerde tijdens Zoom-vergadering, keert terug op televisie: “Dacht dat niemand me kon zien”

Jeffrey Toobin. Foto: AFP

Jeffrey Toobin (61), de Amerikaanse journalist die door de New Yorker ontslagen werd omdat hij tijdens een videovergadering had gemasturbeerd, is weer op tv. “Ik dacht dat niemand me kon zien.”

LEES OOK. The New Yorker ontslaat topreporter Jeffrey Toobin na ‘masturbatie-incident’ tijdens videogesprek

Het was een schandaal om u tegen te zeggen: Jeffrey Toobin werkte 27 jaar lang voor het gerespecteerde magazine de New Yorker, toen hij tijdens een Zoomvergadering masturbeerde. De New Yorker zette haar journalist op straat, CNN - waar Toobin ook voor werkte - zette de man op non-actief. Nu maakt de man dus zijn terugkeer, en dat ging ook gepaard met een interview bij zijn werkgever.

“Slechts één incident”

“Waar was je in godsnaam mee bezig?”, vroeg z’n CNN-collega Alisyn Camerota tijdens dat interview. Een uitgebreid antwoord krijgen we niet, maar Toobin zegt dat hij dacht dat niemand het kon zien. “Maar dat praat het natuurlijk niet goed.”

“Ik voel me wel bevoorrecht dat ik mag terugkeren”, zegt Toobin. Hij noemt zichzelf een “gebrekkig mens die fouten gemaakt heeft”. Zijn gedrag is “diep debiel en onverdedigbaar”.

Dat de New Yorker hem niet pardonneert, vindt Toobin “buitensporig”: “Mijn hele carrière zijn er nooit klachten binnengekomen: er was alleen dit ene incident.”

bekijk ook

“We kunnen alles zien!”: vrouw politicus naakt op Zoom tijdens vergadering over coronadoden

Amerikaanse senator probeert met zoomfilter te verbergen dat hij autorijdt

Vrouw komt in live-uitzending via Zoom, maar vergeet wat er op de kast staat: “Klein beetje gênant”

Corrigeer

MEER NIEUWS