Politie neemt 36 flessen lachgas in beslag

Politie neemt 36 flessen lachgas in beslag

De Antwerpse politie heeft dinsdag bij twee huiszoekingen 36 flessen lachgas in beslag genomen. Foto: Politie Antwerpen

Berchem -

De Antwerpse politie heeft dinsdag bij twee huiszoekingen 36 flessen lachgas in beslag genomen. De huiszoekingen kaderden in een onderzoek naar de handel in lachgas. De twee verdachten, beiden 24 jaar, worden verhoord.

Op 4 juni startte de lokale recherche leefmilieu onder leiding van de onderzoeksrechter een onderzoek op naar de handel in lachgas. Uit het onderzoek bleek dat er vanuit een garagecomplex in Berchem lachgas verdeeld werd. De aan- en verkoop zorgde in de buurt voor overlast.

Afgelopen dinsdag heeft de politie op twee plaatsen een huiszoeking gedaan. Daar vonden de speurders flessen met lachgas in, geld, attributen en voertuigen die gebruikt worden om flessen te vervoeren en te bewaren. “Bij de actie zijn 35 flessen van 2 kg in beslag genomen en 1 fles van 10 kg”, zegt Wouter Bruyns, woordvoerder van de Antwerpse politie. “Verder ook net geen 1 000 ballonnen, dempers om de kracht van het gas te regelen, meer dan 4 300 euro, twee voertuigen en drie mobiele telefoons.”

Medewerkers van de technische bijstand van de politie hebben de flessen en het bezwarend materiaal veilig overgebracht. De twee verdachten van 24 jaar zullen uitgenodigd worden voor verhoor.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio