Verpleegkundige steelt bankkaart van overleden patiënt om chips, snoep en cola te kopen

 

 ©  Shutterstock

Bron: De Telegraaf

Een 23-jarige verpleegkundige stal de bankkaart van een overleden patiënt om zichzelf te trakteren op snacks uit de snoepautomaat. Zij werd aangeklaagd voor diefstal en fraude, maar kreeg geen gevangenisstraf.

Zorgmedewerker Ayesha Basharat griste de bankkaart van een 83-jarige vrouw weg, die een paar minuten daarvoor was overleden in een ziekenhuis in Birmingham. De vrouw overleed om 13.56 uur en een paar minuten later stond Basharat al voor de snoepautomaat om snacks te kopen.

De vrouw had de smaak te pakken, want later op de avond kocht ze wéér snoep. En vier dagen later, toen ze weer op werk verscheen, stond ze wederom bij de automaat met de gestolen kaart. Maar tegen die tijd was die al geblokkeerd en werd de vrouw gearresteerd.

Per ongeluk

De vrouw beweerde dat ze de bankkaart op de grond had gevonden. Bij het betalen had ze de kaart ‘per ongeluk’ gebruikt, in plaats van haar eigen kaart. Maar de rechter trapte daar niet in; uit onderzoek bleek namelijk dat de bankkaarten van Basharat elk een andere kleur hadden, waardoor het niet aannemelijk was dat deze verwarring was ontstaan.

Basharat bekende schuld, maar vermijdt een gevangenisstraf. 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie