Man riskeert jaar rijverbod voor hinderen van hulpdiensten

Man riskeert jaar rijverbod voor hinderen van hulpdiensten

Foto: anp

Glabbeek -

Het openbaar ministerie heeft op vrijdag voor de correctionele rechtbank van Leuven een jaar rijverbod gevorderd tegen een man van Indiase afkomst voor het hinderen van een ambulance en een MUG-wagen in Glabbeek. Daarnaast riskeert hij ook acht dagen cel en 400 euro boete. Volgens de man werden de feiten veroorzaakt door een opstoot van diabetes.

De feiten speelden zich af op 8 juni 2020. De ambulance en MUG-wagen reden prioritair aan heel hoge snelheid door Glabbeek. Op een recht stuk– niet op de autosnelweg – werden ze echter tot twee keer toe voorbijgestoken door een auto, bestuurd door beklaagde Shapreet S.. Er werd geschat dat hij daarvoor 140 km/u moet hebben gereden. De tweede keer dat hij inhaalde, plaatste de beklaagde zijn wagen met een ruk aan het stuur tussen de twee wagens in. Door dat manoeuvre moest de ambulance uitwijken naar het fietspad, waar op dat moment gelukkig geen fietsen reden.

Door diabetes

Shapreet S. zei op de zitting dat hij zich weinig kon herinneren van het voorval. Hij legde uit dat hij tijdens de feiten een lage suikerspiegel had door zijn diabetes en zich aan het haasten was om suiker te kunnen innemen. Hij verklaarde ook eigenlijk door de suikerspiegel totaal verbijsterd geweest te zijn.

Openbaar aanklager Hans Van Espen laakte de onaanvaardbare houding van de man, die had kunnen leiden tot een zwaar ongeval. “Als de diabetes zo slecht is, dat de beklaagde niet ziet dat er een ambulance is, lijkt een rijverbod aan de orde”, vervolgde de aanklager. De verdediging van de man bracht aan dat de man zich schuldig voelde en hoopte op een uitstel, eventueel onder voorwaarden. Ondergeschikt vroeg hij om een werkstraf.

De rechtbank zal haar vonnis uitspreken op 20 juli.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio