18 maanden cel voor man die buurmeisje expliciete berichten stuurde

18 maanden cel voor man die buurmeisje expliciete berichten stuurde

Foto: anp

Hoegaarden -

De correctionele rechtbank van Leuven heeft een man uit Hoegaarden veroordeeld tot 18 maanden cel, waarvan de helft met uitstel, voor belaging.

Hij stuurde verschillende keren, onder invloed van drugs, seksueel getinte berichten en foto's naar zijn buurmeisje. Zij was op het moment van de feiten 15 jaar oud. De man werd ook veroordeeld tot 800 euro boete en 1.250 euro schadevergoeding.

De feiten speelden zich af tussen mei 2018 en mei 2019. Beklaagde Günther D. stuurde via Facebook Messenger en Instagram berichten waarin hij aangaf een pedofiel te zijn en dat hij met haar seks wou hebben. Hij probeerde ook videogesprekken op te starten met het meisje. Op zijn Facebookpagina plaatste hij ook nog een foto van het meisje met als bijschrift 'neuk' met haar naam.

Nieuw feit

De man betwistte de feiten niet maar verklaarde dat hij zich niet meer bewust was van de feiten omdat hij telkens onder de invloed van speed was. Hij en zijn advocaat hadden om een voorwaardelijke straf gevraagd, zodat D. zich kon laten begeleiden. De ouders van het meisje hadden om een contactverbod gevraagd, wat opgenomen werd in de voorwaarden voor zijn uitgestelde straf. De man betaalde voor de feiten van 2018 al een schadevergoeding.

Tijdens de zitting had de burgerlijke partij aangegeven dat er een nieuw feit had plaatsgevonden, in december 2020. Günther D. had via via aan de ouders van het buurmeisje laten weten dat hij van plan was om haar te verkrachten. Omdat hij wel wist waar het slachtoffer woonde, waren de berichten voor het gezin van het meisje erg alarmerend. Dat feit was nog niet opgenomen in het dossier en wordt nog onderzocht door de politie.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio