‘Thuis’-actrice Lynn Van den Broeck debuteert in Robin Hood-musical

‘Thuis’-actrice Lynn Van den Broeck debuteert in Robin Hood-musical

Lynn Van den Broeck in Thuis, samen met collega-acteur en partner Mathias Vergels. Foto: vrt

Lynn Van den Broeck, vooral bekend van haar rol in de Eén-soap Thuis, gaat voor het eerst in een grote musical spelen.

Vlaanderen kent Lynn Van den Broeck (28) als het populaire Thuis-personage Viv, maar komend najaar maakt ze haar debuut in de musicalproductie Robin Hood & ik. Ze zal in de opvolger van Sneeuwwitje de rol van Marian spelen, naast Aaron De Veene (Robin Hood), Laurenz Hoorelbeke (Jan zonder Land) en Jasmine Jaspers (de sheriff van Nottingham).

Het script en de teksten van de hervertelling van het Robin Hood-verhaal zijn van de hand van Stany Crets. Hij geeft een nieuwe draai aan de held die steelt van de rijken en geeft aan de armen. De ‘ik’ in de titel verwijst naar de tweede heldin in het musicalverhaal: Jessy, die per ongeluk via een boek in Robins avonturen belandt.

Lynn Van den Broeck ziet in haar eerste grote musical een uitdaging, vooral “omdat de vernieuwende aanpak mij zeer aanspreekt. Bij de voorstellingen van Deep Bridge is er altijd een hoek af. Niks is oubollig of saai”.

Robin Hood & ik speelt vanaf 9 oktober in Capitole Gent, vanaf 23 oktober in Ethias Theater Hasselt en vanaf 29 oktober in Stadsschouwburg Antwerpen. Tickets en info, www.deepbridge.be.

Corrigeer

MEER NIEUWS