Daarom rijdt Cavendish dit jaar waarschijnlijk geen Tour: “Niet fair om renner met zijn contract uit te spelen als eerste sprinter”

Daarom rijdt Cavendish dit jaar waarschijnlijk geen Tour: “Niet fair om renner met zijn contract uit te spelen als eerste sprinter”

Foto: BELGA

De kans dat Mark Cavendish de Tour de France rijdt, is klein. De reden: zijn contract bij Deceuninck - Quick Step. Patrick Lefevere zegt in zijn column voor Het Nieuwsblad dat hij de Britse sprinter begrijpt.

LEES OOK. “Haalt Sam Bennett de Tour? We weten het niet. En een plan B als sprinter is er niet echt”

Sam Bennett is op de sukkel en dus zitten ze bij Deceuninck - Quick-Step bijna met de handen in het haar. Want volgens Lefevere is er momenteel geen plan B op sprintgebied. En Cavendish dan? Die herlanceerde zijn carrière bij de Belgische ploeg, met vier ritzeges en verschillende ereplaatsen.

“Ik ben zondagavond gaan eten met Mark en daar is de vraag op tafel gekomen: Wil je nog een grote ronde rijden? Mark heeft geantwoord: Aan dit salaris niet, neen”, aldus Lefevere, die wel aan een oplossing denkt. “Dat kan cynisch klinken, maar ik begrijp zijn standpunt. Mark is 35 jaar en last minute bij ons in de ploeg gekomen. Van de Tour was op dat moment in de verste verte geen sprake. Hij heeft getekend voor een minimumcontract omdat we minimale verwachtingen hadden.”

“Ik begrijp dat hij niet zit te wachten op een Tour de France. Voor hem betekent dat rijden met druk, onder het vergrootglas van de media. Als hij ook maar in de buurt komt van een overwinning, begint iedereen meteen over het record van Eddy Merckx. Merckx heeft 34 ritten gewonnen in de Tour, Mark staat nu op dertig. Het niet fair om een renner met een minimumcontract uit te spelen als eerste sprinter van Deceuninck – Quick-Step, met alle druk en verwachtingen die daarmee gepaard gaan.”

Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden