Zwemster Axana Merckx pakt uit met wel heel opvallende tattoo: “Hey”

Zwemster Axana Merckx pakt uit met wel heel opvallende tattoo: “Hey”

Foto: Instagram

Hoe zou het nog zijn met Axana Merckx? De dochter van Axel en dus kleindochter van Eddy zwemt voor de universiteitsploeg van Arizona. Ze wilde graag naar de Olympische Spelen, maar dat bleef voorlopig bij een droom. Maar de 20-jarige Merckx geniet desondanks van het Amerikaanse leven.

Dat blijkt op haar Instagram-pagina, waar ze regelmatig foto’s post van een uitje naar het strand of een bijeenkomst op de campus van Arizona. En dat inspireerde haar blijkbaar om een tattoo te laten zijn. Niet zomaar eentje, wel eentje van een slang in het midden van haar borstkas.

“Hey”, schrijft Merckx bij haar post met een glimlachje. Waarop één van haar volgers vraagt of het wel een echte tattoo is. “Yup”, zegt de Belgische.

“Ik droom al van de Olympische Spelen sinds ik klein was. Ik wil alles doen om er te raken, waarom anders zou ik het doen?”, zei Merckx eind januari nog aan Le Soir. De kleindochter van de succesvolste Belgische wielrenner aller tijden verliet in 2019 Canada, waar ze opgroeide, voor de universiteit van Arizona in het Amerikaanse Tucson. Daar werkt ze onder de vleugels van de vermaarde Amerikaanse coach Augie Busch.

Corrigeer

MEER NIEUWS

Team Belgium

Aangeraden