Een geslaagde comeback na 20 maanden zonder topwedstrijd: goud voor Nina Derwael op Wereldbeker turnen

Een geslaagde comeback na 20 maanden zonder topwedstrijd: goud voor Nina Derwael op Wereldbeker turnen

Nina Derwael heeft haar wederoptreden op de Wereldbeker turnen niet gemist. De Limburgse pakte in het Kroatische Osijek goud op haar nummer, de brug met ongelijke leggers.

Met een totaalscore van 15,150 punten had Derwael zich als favoriete geplaatst voor de finale. Ook in de finale ging het goed, met een totaalscore van 15,000 punten.

Lisa Vaelen turnde eveneens sterk tijdens de finale en pakte brons met een totaalscore van 13,633 punten. De Hongaarse Zsofia Kovacs werd tweede met 14,266 punten.

Amper 19 jaar was Nina Derwael toen ze op 12 oktober 2019 haar tweede wereldtitel won. Vandaag is ze er 21 en dat WK in Stuttgart was nog altijd haar laatste wedstrijd. We zijn welgeteld 609 dagen verder. Derwael zat dus al twintig maanden zonder echte competitie.

Derwael was de enige grote vedette bij de vrouwen. De meeste olympiërs waren niet aanwezig, maar de Limburgse miste het EK in Bazel door een kleine voetblessure en had dringend een competitieprikkel nodig. “Nog eens zien hoe ik reageer in een wedstrijdomgeving en ervaring opdoen met mijn nieuwe brugoefening”, zei Derwael voor aanvang.

LEES OOK. Nina Derwael maakt haar Derwael-Fenton nog wat straffer voor Olympische Spelen: “Halve draai erbij”

Corrigeer

MEER NIEUWS

Team Belgium

Aangeraden