Drukte op het water in Gent: kajakker in de problemen bij Koophandelsplein

Drukte op het water in Gent: kajakker in de problemen bij Koophandelsplein

Foto: David Van Hecke

Gent -

Een kajakker is zaterdagmiddag in de problemen geraakt bij het Koophandelsplein. De brandweer werd opgeroepen, maar de jongeman was zelf al uit het water geraakt.

Zaterdagnamiddag geraakte een jongeman in de problemen toen hij met een groep anderen door het centrum peddelde. Ter hoogte van de brug van het Koophandelsplein, bij het oude justitiepaleis, kwam hij in het water terecht.

Een heleboel omstanders zagen het voorval gebeuren en de brandweer werd verwittigd. Die zette meteen de grote middelen in. “Bij aankomst van onze mensen was de kajakker met de hulp van zijn vrienden al uit het water gehaald”, klinkt het bij de brandweer. “We hebben hem nog geholpen om volledig op de oever te komen, maar hij heeft er verder niets aan overgehouden.”

Geen grote incidenten

Boten, rubberbootjes, sups en kajaks varen door elkaar op het water in Gent. “We zien dat het ‘gezellig’ druk is op het water in Oost- en West-Vlaanderen”, zegt David Buysse van de scheepvaartpolitie. “Algemeen genomen valt de situatie mee. Er zijn geen grote incidenten gemeld.”

Ook bij de politie kwamen nog geen andere meldingen binnen. “Het grootste probleem voor ons is dat er niet mag worden gezwommen maar mensen het toch doen”, zegt politiewoordvoerder Bart De Cocker. “Daar controleren we op en er worden ook boetes uitgedeeld.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio