Marc Van Ranst heeft het helemaal gehad met Nederlandse “oplichter” na tweet over Christian Eriksen

De Nederlandse coronascepticus en oprichter van de Stichting Viruswaarheid Willem Engel is meteen beginnen tweeten over de coronavaccins na de malaise van de Deense voetballer Eriksen zaterdagavond. En dat zint Marc Van Ranst absoluut niet. De viroloog rapporteerde en blokkeerde het account van Engel. “Ik ben helemaal klaar met deze oplichter”, klinkt het.

“Er valt net een Deens (sic.) dood neer op het EK hopelijk kunnen ze hem nog reanimeren. Het experiment is schandalig mislukt. Soms is gelijk krijgen het ergste dat je kan overkomen. Er moet direct gestopt worden met injecties”, schreef Willem Engel zaterdagavond op Twitter nadat Christian Eriksen op het veld gereanimeerd moest worden nog voor het einde van de eerste helft van de match tegen Finland.

Willen Engel, een coronascepticus richtte in Nederland een actiegroep die het coronabeleid van de Nederlandse overheid bekritiseert. Hij gelooft namelijk dat er sprake is van corruptie en dat Covid-19 even dodelijk is als een gemiddeld griepseizoen. In 2021 startte hij zelfs en rechtszaak tegen de avondklok. Hij kreeg gelijk van de rechter waardoor de Nederlandse staat in hoger ging en een wettelijke basis creëerde voor die avondklok.

LEES OOK. Nederlandse coronascepticus dient nu zelf klacht in tegen Marc Van Ranst

Maar de tweet die Engel vandaag de wereld instuurde, die ging net een burg te ver, vindt viroloog Marc Van Ranst. “Ik ben helemaal klaar met deze oplichter, en ik kan enkel maar suggereren dat iedere Nederlander deze kerel voorgoed vergeet. Finita la commedia”, schrijft de viroloog als reactie op de tweet. Van Ranst heeft het account van Engel dan ook gerapporteerd en geblokkeerd.

Het is niet de eerste keer dat Van Ranst reageert op een bericht van Engel en het gesprek tot een ware twitter-oorlog leidt. In eerdere tweets gaf Engel bijvoorbeeld aan dat het Van Ranst zijn eigen fout was dat hij bedreigd werd en moest onderduiken. Eerder lag ook een aangifte van smaad op tafel. Engel vond namelijk dat Van Ranst hem in de media vergeleek met een terrorist en virusontkenner.

(Lees verder onder de foto)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Viroloog Marc Van Ranst is trouwens niet de enige die kritiek had op de tweet van Engel. Duizenden mensen reageerden al afwijzend op het bericht, van “smakeloos” tot “geef jezelf een injectie hersencellen en tact”. Verschillende mensen gaven ook aan het account - net als Van Ranst dat deed- te hebben gerapporteerd.

 (lto)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer over Coronavirus

Video

Keuze van de redactie