Deense voetbalbond en makelaar geven update over toestand van Eriksen: “Christian is stabiel en positief gestemd”

De Deense voetbalbond (DBU) heeft zondagmorgen in een statement op sociale media laten weten dat de toestand van Christian Eriksen stabiel is. Hij moet voorlopig wel in het ziekenhuis in Kopenhagen blijven voor verdere opvolging.

LEES OOK. Verlossend nieuws rond toestand Christian Eriksen: “Hij kan praten en zijn vriendin is bij hem”

LEES OOK. En nu de sportieve dreun? “Christian Eriksen is een paar minuten gestorven, kans is klein dat hij ooit nog zal voetballen”

De 29-jarige Eriksen stuikte zaterdag kort voor het einde van de eerste helft van het EK-duel tegen Finland in elkaar. De middenvelder van Inter Milaan werd een tiental minuten op het veld gereanimeerd. Bij het verlaten van het stadion was Eriksen bij bewustzijn.

“Deze morgen hebben we gesproken met Christian Eriksen”, aldus de bond. “Hij maakte de groeten over aan zijn teamgenoten. Zijn toestand is stabiel, maar hij blijft voorlopig wel in het ziekenhuis voor verdere onderzoeken. Het team en de staf hebben crisisbijstand gekregen na het incident van gisteren. Ze zullen deze bijstand ook blijven krijgen. We willen iedereen bedanken voor de steun aan Christian Eriksen, zowel van fans, spelers, de koninklijke families van zowel Denemarken als Engeland, internationale bonden, etc. We vragen alle gelukwensen over te maken aan de Deense voetbalbond. Wij zorgen ervoor dat ze allemaal tot bij Christian en zijn familie geraken.”

Deense voetbalbond en makelaar geven update over toestand van Eriksen: “Christian is stabiel en positief gestemd”
Foto: EPA-EFE

De Denen besloten de training voor zondag te schrappen. Ook vinden er geen media-activiteiten plaats. Donderdag spelen de Rode Duivels, die zaterdag met 3-0 wonnen van Rusland, in Kopenhagen tegen Denemarken.

Nederlandse makelaar van Eriksen: “Hij is positief gestemd”

Martin Schoots, de Nederlandse zaakwaarnemer van Christian Eriksen, heeft zondag contact gehad met de middenvelder, die zaterdagavond in elkaar zakte tijdens de EK-wedstrijd Denemarken-Finland. Volgens Schoots was Eriksen goedgehumeurd.

“Ik heb vandaag contact gehad met Eriksen”, liet de zaakwaarnemer aan het ANP weten. “Hij voelt zich goed en was in een positieve stemming. Er worden nog steeds verschillende onderzoeken gedaan om duidelijkheid te verschaffen.”

Zondagochtend werd bekend dat Eriksen ook een bericht heeft geplaatst in de groepschat van zijn club Internazionale. Zijn ploeggenoot Romelu Lukaku sprak zaterdagavond al zijn steun uit na het maken van een doelpunt voor de Belgen.

“Christian bedankt iedereen voor de ongelooflijke steun die hij vanuit alle hoeken heeft gekregen”, aldus Schoots.

Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden