Winst voor Flückiger en Lecomte in Wereldbeker Mountainbike van Leogang

Winst voor Flückiger en Lecomte in Wereldbeker Mountainbike van Leogang

Foto: AFP

De Zwitser Mathias Flückiger en de Franse Loana Lecomte hebben zondag de derde wereldbekermanche mountainbike crosscountry in het Oostenrijkse Leogang gewonnen. Mathieu van der Poel en Tom Pidcock stonden zoals gepland niet aan de start.

Flückiger nam in de tweede helft van de zware klimwedstrijd afstand van de Tsjech Ondrej Cink en de Nieuw-Zeelander Anton Cooper, die als tweede en derde eindigden. Flückiger, vrijdag ook al de beste in de shorttrack, is ook de nieuwe leider in de Wereldbeker. Zijn landgenoot Nino Schurter, de olympische kampioen, kwam niet verder dan een tiende plaats. Belgisch kampioen Jens Schuermans, gestart van op de eerste startrij na een goeie shorttrack, werd 25e.

Bij de vrouwen domineerde beloftewereldkampioene Lecomte de wedstrijd. Ze won met bijna twee minuten voorsprong voor de Zweedse olympische kampioene Jenny Rissveds en de Oostenrijkse Laura Stigger, en verstevigt zo haar leidersplaats in de Wereldbeker. Net als Flückiger beleefde Lecomte een perfect weekend waarin ze ook de shorttrackwedstrijd won. Githa Michiels verdween zondag uit de wedstrijd door een valpartij.

De volgende wereldbekermanche in het mountainbiken vindt plaats van 2 tot en met 4 juli in het Franse Les Gets.

Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden