Gajser zegeviert in Rusland in MXGP-klasse

Gajser zegeviert in Rusland in MXGP-klasse

Foto: BELGA

De Sloveen Tim Gajser (Honda) heeft zondag in de MXGP-klasse de Grote Prijs van Rusland in de wacht gesleept. De titelvoerende wereldkampioen won in Orlyonok na de eerste ook de tweede reeks en haalde het van de Nederlander Jeffrey Herlings (KTM), die respectievelijk vierde en tweede werd, en de Fransman Romain Febvre (Kawasaki), die tweede en zesde werd.

De eerste Belg was Jeremy Van Horebeek (Beta), die met twee elfde plaatsen als negende eindigde in Rusland. Brent Van Doninck (Yamaha) finishte in de eerste reeks nog op de zevende plaats, maar moest in de tweede reeks vrede nemen met de zeventiende plaats. Zo kwam hij niet verder dan de dertiende plaats. Kevin Strijbos (Yamaha) werd vijftiende na een zestiende en een twaalfde plaats.

In het algemene klassement leidt Gajser met 50 punten. Herlings volgt op de tweede stek met 40 punten en Febvre staat derde met 37 punten. Jeremy Van Horebeek heeft er 20, Van Doninck 18 en Strijbos 14.

Het kampioenschap telt negentien races. De tweede afspraak van het seizoen vindt op 23 juni plaats in het Britse Matterley Basin. Op 1 augustus is Lommel het decor voor de Grote Prijs van België.

Corrigeer

MEER NIEUWS

Team Belgium

Aangeraden