Ontsnap eens uit Lobos: wijkcomité heeft zijn eigen pop-up escaperoom

Ontsnap eens uit Lobos: wijkcomité heeft zijn eigen pop-up escaperoom

Het wijklokaal van Lobos, komend weekend wordt het er iets duisterder Foto: vzwlobos

Lochristi -

Ontsnappen uit Lobos, het kan volgend weekend letterlijk. Het wijkcomité heeft er zijn lokaal ingericht als een heuse escaperoom. Een idee van een paar creatieve breinen uit de wijk, geleid door Ward Leenaerts, praktijkleerkracht elektriciteit bij EDUGO Oostakker. Wie het heeft voor codes kraken, sleutels opvangen en puzzelen, kan nu de laatste plaatsjes innemen met zijn favoriete bubbel van vier.Ward, Dennis en Jarne zijn de breinbrekers van Lobos. “We wilden iets doen waarmee we een andere doelgroep bereikten. Nu zijn we hier vooral met mensen tussen de 40 en de 80 jaar bezig in de wijk, maar we wilden ook de jongere mensen – 20-ers en 30-ers, jonge ouders – betrekken bij onze wijkwerking”, klinkt het.

Het hele verhaal kreeg een duwtje in de rug vanuit de ervaring van Ward Leenaerts: “Een aantal van de items die in onze escaperoom voorkomen, zijn gebaseerd op eindwerken van mijn leerlingen. Ze moeten die trouwens de laatste week van juni verdedigen op school”, vertelt hij. “Met die zaken zijn we professioneel aan de slag gegaan. Codes, puzzels, dingen samenleggen, bommen die al dan niet ontploffen, discolichten, blinddoeken, rookmachines, en zoveel meer. We zijn momenteel alles nog aan het uitproberen, er komen deze week ook nog twee testmomenten om alles te finetunen”, aldus de creatievelingen van Lobos.

Per groepje moet je normaal binnen het uur – misschien zelfs 45 minuten – kunnen ontsnappen. 80 % tot 90 % van de deelnemers zal ook efffectief de uitgang vinden. Een proefgroep deed er al een uur en negen minuten over. Voor de twijfelaars: natuurlijk houden de mensen van Lobos vanuit een soort ‘regiekamer’ alles in de gaten, zodat het veilig verloopt. Ook coronagewijs. Na een activiteit van een uur worden alle proeven en toestanden ontsmet, want ook dat hoort erbij.

Komend weekend – 19 en 20 juni – kan er dus naar hartenlust ontsnapt worden. “Er is plaats voor 18 teams van 4 tot 6 personen, ondertussen zijn er al 13 teams ingeschreven. Wie wil, kan de Lobossers nog contacteren op info@vzwlobos.be.U verneemt dan of er nog plek is voor de grote ontsnappingstruc van komend weekend. Per persoon betaal je 10 euro inschrijvingsgeld, wat volgens de organisatoren niet veel is: “In Gent zijn er escaperooms waar je al vlug 30 euro per persoon neertelt. We willen er wel iets aan verdienen voor onze wijkwerking, en we moeten natuurlijk de kosten van het materiaal ook dragen.”

Ontsnap eens uit Lobos: wijkcomité heeft zijn eigen pop-up escaperoom
Foto: if

Pop-up

Of het een eenmalig initiatief is? “Dat zal afhangen van de interesse”, zegt Ward. “Als er voldoende respons is, willen we graag in augustus ons wijklokaal nog eens omtoveren in een heuse escaperoom. Het is voor alle duidelijkheid een pop-up, die we in een goede halve dag kunnen installeren. Wellicht zal het geheel in september ook naar onze school EDUGO verhuizen, voor een soort teambuildingsdag met alle klassen en hun klasleraar.”

“Weet je, wat ik eigenlijk zou willen is een team met de burgemeester en de schepenen, tegen een ploeg uit de oppositie. En dan zien wie eerst kan ontsnappen uit het wijklokaal van Lobos. Maar dat zal een beetje delicaat zijn, zeker?” denkt Ward luidop. Altijd een vraag waard, denken wij dan. In de loop van de week zijn er nog verschillende testmomenten in de – bij ons weten – eerste escaperoom op Loots grondgebied. U leest er hier nog meer over.

vzwlobos.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio