Toyota twee keer op podium tijdens 8 uur van Portimao, Vandoorne tweede in LMP2

Toyota twee keer op podium tijdens 8 uur van Portimao, Vandoorne tweede in LMP2

Foto: ISOPIX

Toyota heeft zondag tijdens de 8 Uur van Portimao in Portugal een een-tweetje voltooid, terwijl Stoffel Vandoorne (Oreca-Gibson Jota) als tweede eindigde in de LMP2.

De 8 uur van Portimao was de tweede race van het FIA World Endurance Championship (FIA WEC), die werd gehouden in wat het weekend van de 24 uur van Le Mans had moeten zijn (het evenement werd uitgesteld tot augustus en zal worden bijgewoond door 50.000 mensen), meer dan een maand na de 6 Uur van Spa-Francorchamps.

Zoals verwacht ging de strijd om de overwinning tussen de twee Toyota’s en de Alpine Hypercar. Op het einde van de race was het de GR010 Hybrid van José Maria Lopez/Kamui Kobayashi/Mike Conway (Arg/Jap/GB) die met één seconde verschil won van de zusterauto van Sébastien Buemi/Kazuki Nakajima/Brendon Hartley (Zwi/Jap/N-Z). De Alpine van André Negrão/Nicolas Lapierre/Mathieu Vaxivière (Bra/Fra/Fra) eindigde als derde op 1:08.

Ook in de LMP2 ging het tot het einde gelijk op tussen de twee Oreca-Gibson-wagens van het Jota-team. Uiteindelijk was het de wagen van Roberto Gonzalez/Antonio Felix Da Costa/Anthony Davidson (Mex/Por/GB) die nipt won voor Stoffel Vandoorne/Tom Blomqvist/Sean Gelael (Bel/GB/Idn), en de leiding nam met nog vijf minuten te gaan.

In het LMP2-kampioenschap staan Vandoorne en zijn teamgenoten op de derde plaats met 13 punten meer dan de leiders, Gonzalez/Da Costa/Davidson. De derde ronde vindt plaats in Italië, met de 6 uur van Monza op 18 juli.

Corrigeer

MEER NIEUWS

Team Belgium

Aangeraden