Zes maanden geleden verbrandde hij bijna levend in zijn F1-wagen, nu speelt Romain Grosjean zelf voor brandweerman

Zes maanden geleden verbrandde hij bijna levend in zijn F1-wagen, nu speelt Romain Grosjean zelf voor brandweerman

Kent u Romain Grosjean nog? De Frans-Zwitserse piloot crashte vorig jaar zwaar tijdens de Grote Prijs Formule 1 van Bahrein en ontsnapte toen als bij wonder uit een enorme vuurzee. Tegenwoordig is Grosjean in de Verenigde Staten actief in het IndyCar-kampioenschap, en tijdens de tweede race in Detroit op zondag zorgde hij voor opvallende beelden door zelf zijn brandende wagen te helpen blussen.

LEES OOK.Aan bijna 200 km/u de muur in en een halve minuut in een vuurzee: hoe overleefde F1-rijder Romain Grosjean zijn horrorcrash?

Grosjean moest opgeven toen de remmen van zijn wagen vuur vatten. De Fransman klom uit zijn auto en ging vervolgens meteen op zoek naar een brandblusser om het vuur te doven. Die vond hij bij de dichtstbijzijnde baanpost, waarna Grosjean terug naar zijn wagen sprintte om te blussen. Die taak werd wel al snel overgenomen door de daarvoor verantwoordelijke marshals.

Grosjean kon er nadien vooral om lachen. “Ik geef om mijn racewagens”, klonk het laconiek op Twitter. Zijn bluswerken leverden hem ook een T-shirt op van het Detroit Fire Department.

Corrigeer

MEER NIEUWS

Team Belgium

Aangeraden