Week start droog, het wordt snikheet: woensdag tot 33 graden met kans op onweer

Week start droog, het wordt snikheet: woensdag tot 33 graden met kans op onweer

We gaan een snikhete week tegmoet. Komende dagen stijgt het kwik verder door, tot 33 graden op woensdag. Met de temperatuur stijgt ook de kans op fors onweer.

Maandag blijft het droog en rustig met veel zon. Naar de avond toe verschijnen er in het noordwesten hoge wolkensluiers. We halen maxima van 21 à 22 graden op het strand en 27 à 28 graden elders en plaatselijk 29 of 30 graden in de Kempen. De overwegend zwakke zuidenwind draait op de meeste plaatsen naar west tot noordwest. In de Ardennen wordt de wind veranderlijk, meldt het KMI.

Maandagavond en -nacht blijft het droog met meer en meer hoge wolkensluiers vanaf het noordwesten. In het tweede deel van de nacht wordt het in het noordwesten bewolkt. De minima liggen op de meeste plaatsen tussen 10 en 15 graden. In de grote steden blijft het kwik rond 18 graden schommelen, terwijl in de koudste Ardense valleien het kwik tot 6 graden kan dalen. De wind is zwak en aan zee soms matig, draaiend van noord naar noordoost.

Dinsdag krijgen we wolkenvelden en zon, maar het blijft op de meeste plaatsen droog. De meeste bewolking hangt over het noorden, in het zuiden is het zonniger. De maxima lopen uiteen van van 21 graden aan zee, waar er een zeebries opsteekt, en 25 of 26 graden in het binnenland. Door de toenemende vochtigheid voelt de warmte klam aan. De wind waait overwegend zwak uit noord tot noordoost, matig uit het noordoosten aan de kust.

Woensdag wordt het opnieuw zonnig. Tegen het einde van de namiddag en ‘s avonds is een lokaal warmte-onweer niet uitgesloten. Het wordt erg warm met maxima van 27 tot 33 graden. De wind is zwak uit zuidelijke en later uit veranderlijke richtingen.

Donderdag stroomt er vanuit Frankrijk vochtige en onstabiele lucht over onze streken zodat er in de loop van de dag stevige regen- en onweersbuien tot ontwikkeling kunnen komen. Het is nog altijd zeer warm met in het centrum en het oosten wellicht maxima boven 30 graden.

Ook vrijdag is het nog onstabiel met regen- of onweersbuien. Het wordt wat minder warm met maxima rond 25 graden in het centrum.

Zaterdag verwachten we nog buien, maar ze zijn minder talrijk en minder intens dan de voorgaande dagen. De maxima schommelen in het centrum rond 23 à 24 graden.

Zondag blijft de kans op perioden van regen of buien bestaan bij maxima rond 22 graden.

bekijk ook

ZO ZIT DAT. Hoe hou ik mijn huis koel bij een hittegolf?

ZO ZIT DAT. Wat doet je zon met je huid

Corrigeer

MEER NIEUWS