Christian Eriksen reageert voor het eerst na hartfalen tijdens EK-wedstrijd: “Ik wil weten wat er gebeurd is”

Een dankwoord voor alle steun die hij ontvangen heeft. Dat is de samenvatting van de eerste korte reactie van Christian Eriksen, nadat de Deense international een hartaanval kreeg tijdens de EK-wedstrijd tegen Finland afgelopen zaterdag.

LEES OOK. Deense bondscoach na verlossend gesprek: “Eriksen vroeg spelers om hun beste beentje voor te zetten tegen België”

De 29-jarige Eriksen stuikte kort voor het einde van de eerste helft in elkaar. De middenvelder van Inter en dus ploegmaat van Romelu Lukaku werd een tiental minuten op het veld gereanimeerd. Bij het verlaten van het stadion was Eriksen bij bewustzijn. Hij verblijft momenteel nog in het Rigshospitalet in Kopenhagen, waar verdere onderzoeken plaatsvinden.

Nu, twee dagen later, liet hij via zijn manager voor het eerst van zich horen in La Gazzetta dello Sport. “Bedankt iedereen”, aldus de Deense spelmaker. “Ik ga niet opgeven. Ik voel me intussen beter, maar ik wil nu vooral begrijpen wat er gebeurd is. Ik wil de mensen bedanken voor alles wat ze voor mij gedaan hebben.”

Christian Eriksen reageert voor het eerst na hartfalen tijdens EK-wedstrijd: “Ik wil weten wat er gebeurd is”

“We hebben elkaar vanmorgen gesproken. Hij was in een vrolijke stemming, het gaat goed met hem”, verklaarde Martin Schoots maandag in de Italiaanse sportkrant. “Christian was gelukkig. Hij zag hoeveel liefde hij rond zich had We willen allemaal begrijpen wat er gebeurd is, dat wil hij ook. De artsen onderzoeken hem grondig, dat vergt tijd.”

Eriksen zal maandag en “waarschijnlijk ook dinsdag” in het ziekenhuis blijven ter observatie. “Nu moet hij herstellen, zijn vrouw en zijn ouders zijn bij hem”, stelt Schoots. De middenvelder zal de volgende EK-wedstrijden van Denemarken volgen, komende donderdag tegen de Rode Duivels en volgende week maandag tegen Rusland. “In ieder geval wil hij zijn ploeg tegen België als supporter steunen.” Schoots liet niet weten of Eriksen dan in het Parken Stadium aanwezig zal zijn.

LEES OOK. Vriendin dacht dat Christian Eriksen overleden was, tot doelman verlossende woorden sprak: “Maar doorspelen, dat was verkeerd”

Geen uitleg

De Deense teamarts Morten Boesen kon zondag op een persconferentie in Kopenhagen weinig extra informatie brengen over het hartfalen van Eriksen.

“We hebben geen uitleg over hetgeen er gebeurd is met Christian”, legde Boesen uit. “We weten er niets meer over. Jullie hebben hetzelfde gezien als ik. Dat is ook één van de redenen waarom hij nu nog in het ziekenhuis is, om te begrijpen wat er kan gebeurd zijn. Zijn medische tests voor het toernooi waren allemaal goed. Hij is even weg geweest. Het was een hartstilstand. We hebben hem gelukkig snel terug bij ons gekregen met behulp van een defibrillator. Hij is momenteel stabiel. We hebben meerdere keren contact met hem gehad.”

LEES OOK. Hartspecialist Pedro Brugada: “Dwaas om nu al te zeggen dat Eriksen nooit meer zal voetballen”

LEES OOK. En nu de sportieve dreun? “Christian Eriksen is een paar minuten gestorven, kans is klein dat hij ooit nog zal voetballen”

Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden