Catalonië en Thailand kleuren opnieuw rood op kaart reisbestemmingen

Catalonië en Thailand kleuren opnieuw rood op kaart reisbestemmingen

Vanaf woensdag 16 juni kleuren de Spaanse regio Catalonië en Thailand opnieuw rood op de kaart met reisbestemmingen die de FOD Buitenlandse Zaken elke week bijhoudt. Daarnaast krijgen onder meer regio’s in Duitsland (Mecklenburg - Vorpommern), Kroatië (Adriatic Croatia) en Oostenrijk (Salzburg) een groene kleurcode opgeplakt.

LEES OOK. REIZEN. Waar is horeca open? Welke regels gelden er? Alle info per land op een rij

Buitenlandse Zaken maakt elke zondag een stand van zaken van de reisbestemmingen op basis van gegevens en criteria van het European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC). Een nieuwe rode kleurcode gaat dan op woensdag in. Alle landen van de Europese Unie en de Schengenzone hebben de kleurcode rood, met uitzondering van enkele landen en regio’s.

Naast de eerder vermelde regio’s kleuren vanaf woensdag ook Roemenië en Monaco (beide volledig), grote delen van Polen, Western Norway (Noorwegen) en het Franse overzeese gebied Mayotte groen.

Ook veranderingen in Frankrijk

Andere nieuwigheden zijn onder meer dat Estland, Liechtenstein en Portugal volledig oranje kleuren. Ook Oostenrijk, Zwitserland, Griekenland en Noorwegen worden op enkele regio’s na helemaal oranje. Daarnaast krijgen ook de Franse regio’s Alsace, Champagne Ardenne, Lorraine, Brittany, Languedoc-Roussillon en Midi-Pyrénées kleurcode oranje, net als Southern Denmark (Denemarken), Basilicata (Italië) en Pannonian Croatia en Zagreb (Kroatië).

Voor de landen buiten de Europese Unie en de Schengenzone verandert er niet veel: de derde landen zijn rood, behalve Australië, Nieuw-Zeeland, Rwanda, Singapore, Israël en Zuid-Korea. Die kleuren allemaal groen. Thailand kleurt opnieuw rood.

LEES OOK. Hoe krijg ik coronacertificaat? Volstaat één prik? Hoe lang blijft test geldig? Wat als ik met auto reis? 27 vragen over reizen in tijden van corona beantwoord

Corrigeer

MEER NIEUWS