Kinderboerderij Mikerf en VELT slaan de handen in elkaar

Kinderboerderij Mikerf en VELT slaan de handen in elkaar

Kinderboerderij en VELT slaan de handen in elkaar. Foto: Jan Brys

Brasschaat -

De Kinderboerderij Mikerf in Maria-ter-Heide gaat een samenwerking aan met de Brasschaatse afdeling van VELT, Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren. VELT zal samen met de mensen van de Kinderboerderij een grote moestuin onderhouden.

In de Kinderboerderij worden mensen met een beperking tewerkgesteld. Omdat de taken niet altijd even gemakkelijk zijn voor hen, kwam er een overeenkomst met VELT.

“De moestuin hier is ongeveer 900 vierkante meter groot. De mensen van VELT hebben ook een aantal vrijwilligers die komen helpen. Op die manier kunnen onze mensen heel wat bijleren”, legt Wim Vandersteen van de Raad van Bestuur uit.

Eddy Janssen van VELT heeft er alvast zin in. “We gaan deze grote tuin delen. We leggen de nadruk op het ecologische, met bijvoorbeeld veel aandacht voor het composteren. De bodem dekken we af tegen de droogte. We telen alleen seizoensgebonden groenten en zo meer”, zegt Eddy Janssen.

“Onze Kinderboerderij lokt bij mooi weer zeer veel bezoekers”, zegt Eva Baets van Mikerf. “De mensen zijn benieuwd naar wat hier allemaal gebeurt. We hebben hier nu 25 mensen met een beperking. Onze Kinderboerderij strekt zich uit over een oppervlakte van vier hectaren. In totaal kunnen wij rekenen op 50 vrijwilligers. Zij werken als bakkers, imkers, begeleiders van boerderijkampen, vertellers en zo meer.”

Er is ook een ploeg vrijwilligers die de opbouw en afbraak doet van de jaarlijkse evenementen zoals het oogstfeest, het schaapscheerfeest en het Sint-Maartenfeest. “Wij krijgen jaarlijks tussen de 8.000 en de 10.000 schoolkinderen op bezoek. Kinderboerderij Mikerf is een onderdeel van Aralea dat 239 mensen met een beperking aan de slag houdt.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio