Digitale Willebroekbon maakt het handelaars eenvoudiger

Digitale Willebroekbon maakt het handelaars eenvoudiger

Burgemeester Bevers, schepen Ilse Lenvain en Wim Jacobs van Willebroek Winkelhart kochten als eersten een digitale Willebroekbon. Foto: Ward Bosmans

Willebroek -

In Willebroek kan je voortaan gaan shoppen met de vernieuwde, digitale Willebroekbon. Burgemeester Eddy Bevers (N-VA), schepen van Lokale Economie Ilse Lenvain (N-VA) en voorzitter Wim Jacobs van Willebroek Winkelhart waren de eersten die een nieuwe bon aankochten.

De Willebroekbon is niet nieuw, de digitale versie ervan, wel. “Het zal een stuk eenvoudiger zijn voor de handelaars”, zegt Wim Jacobs van Willebroek Winkelhart. “Er is geen administratie meer nodig. We scannen de QR-code op de Willebroekbon in via een app op onze smartphone, en dat is alles wat van onze handelaars verwacht wordt. Ook de uitbetalingen verlopen volledig automatisch. Ik ben ervan overtuigd dat deze digitalisatie de Willebroekbon een boost zal geven.”

Wie een Willebroekbon wil kopen, kan dat 7 op 7, 24u op 24u. “Het systeem werkt vlot en veilig via de smartphone. Bij de aankoop kies je het bedrag dat je wil spenderen, waarna je meteen de QR-code in je mailbox ontvangt”, legt schepen Ilse Lenvain uit. “Wanneer je de Willebroekbon wil gebruiken, hoef je bij het afrekenen enkel de QR-code te tonen aan de winkelier. De handelaar scant de code en ontvangt het bedrag automatisch via de gemeente. Wie minder technisch is aangelegd, kan trouwens nog steeds een – al dan niet – fysieke Willebroekbon aankopen in het administratief centrum.”

De Willebroek bon blijft een jaar geldig. In het najaar wil de gemeente een actie doen bij de lokale bedrijven. De bon kan ook perfect gebruikt worden als geschenk voor medewerkers, klanten of leveranciers. Bovendien steunt men zo de lokale handelaars.

www.willebroek.be/willebroekbon

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio