Wout van Aert werkt zich te pletter richting de Tour, maar: “We mogen nu nog geen verwachtingen hebben voor hem”

Wout van Aert werkt zich te pletter richting de Tour, maar: “We mogen nu nog geen verwachtingen hebben voor hem”

Foto: Bram Berkien Jumbo Visma

Nog twee weken en dan gaat de Tour de France van start. Met Wout van Aert opnieuw in steun van topfavoriet Primoz Roglic. “Hij wordt beter en beter”, aldus Merijn Zeeman van Jumbo-Visma.

De voorbereiding van de Kempenaar kregen een fikse klap toen hij geopereerd moest worden aan zijn blindedarm. Maar intussen werkt Van Aert op Frankrijk aan zijn herstel, in de hoop om tegen de Tour weer 100 procent te zijn.

“Het team begint in orde te geraken”, aldus Zeeman bij Cyclingnews. “Primoz zit in het midden van een grote trainingsperiode, die uitstekend verloopt. Ook de anderen jongens maken progressie. Al waren er natuurlijk tegenslagen, zoals de appendix van Wout en de blessure van Jonas Vinegaard. Iedereen is nu terug en goed aan het werk. Ik heb er heel veel vertrouwen in dat iedereen in uitstekende vorm aan de start zal staan.”

Ook Van Aert dus, die onder andere de Dauphiné moest laten schieten. “Wout had een heel serieus probleem, dat hem heeft teruggeslagen”, aldus de Nederlandse ploegleider. “Maar hij is een groots talent en wordt snel beter. Het is duidelijk dat dit niet de ideale voorbereiding was, maar de ambities hangen af van hoe snel hij weer in vorm is. We gaan dus ook geen verwachtingen bij hem leggen. Hij zal sowieso van waarde zijn voor het team. Het kan zijn dat hij zelf gaat voor een ritzege, maar het kan evengoed zijn dat hij zich laat zien in een ondersteunende rol. We bekijken dag per dag hoe hij evolueert, daarna zien we wel wat er gebeurt in de Tour.”

Maar het vertrouwen in de winnaar van de Amstel Gold Race is groot. “Als Wout voelt dat hij kan winnen, dan zullen we hem altijd steunen. Het hangt er gewoon vanaf hoe hij zich voelt en hij snel hij zichzelf kan verbeteren. Hij is momenteel 100 procent fit, heeft geen last van iets en hij gaat er staan in de Tour. Hij is een ongelooflijk talent en als iemand het kan, dan is hij het wel. Ik heb er ook alle vertrouwen in dat het gaat lukken. Hij werkt enorm hard en wordt elke dag beter.”

Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden