PIVA-studenten openen eigen ijsjeszaak Elle Kreimeglas

PIVA-studenten openen eigen ijsjeszaak Elle Kreimeglas
Rumst / Terhagen -

Onder de naam Elle Kreimeglas opende dit weekend een ijskreemzaak aan de Populierenlaan. Tijdens de huidige tropische dagen was dit initiatief naast het jaagpad langs de Rupel meteen een schot in de roos voor Leen en Joppe.

Leen Van Camp (19) en Joppe Vandezande (18 ) openden afgelopen zaterdag een ijskreemzaak aan de Populierenlaan 32 in Terhagen (Rumst). Als naam kozen ze Elle Kreimeglas zoals een ijsje in het dialect wordt gebruikt.

Het duo loopt momenteel school in het Antwerpse PIVA waar ze samen het zevende jaar ‘specialisatie chocolade’ volgen. “We waren eerder dit jaar samen al gestart met een zaak die taarten en gebakjes verkopen”, zegt Leen. “De ouderlijke woning hier is groot genoeg en heeft als Klinkaart ook een gastenkamer die mijn ouders als een Bed & Breakfast verhuren. In de resterende ruimte verzorgen wij het banket dat als bestelling binnenloopt.”

Het duo zegt geen koppel te zijn maar toch te hopen dat ze samen later op de ingeslagen weg verder kunnen gaan. “Ik woon zelf in Duffel dus het kan zijn dat we daar dan van start gaan”, zegt Joppe. “Maar sowieso behouden we ook deze zaak aan de Rupelboord. Vooral dan voor onze zelfgemaakte ijs is dit een ideale locatie.”

De zaak is zeker tot eind september bij mooi weer elke dag geopend van 15 tot 21 uur. Tijdens de weekends is dat reeds vanaf 13 uur.

Opvallend nieuws

De opening van een ijsjeszaak is misschien geen wereldnieuws, ware het niet dat de laatste tijd in deze kleinste Rumstse deelgemeente zowat alle winkels verdwenen. Het dorpscentrum telt met één brood- en banketbakkerij, een broodjeszaak, een frituur en een café nog welgeteld vier zaken.

Het maakt dat sommige teleurgestelde inwoners smalend zeggen dat ze het openbaar vervoer naar een buurgemeente moeten nemen voor dagdagelijkse groenten of charcuterie. Het gemeentebestuur hoopt mee met hen dat in deze zuidelijkst gelegen deelgemeente in de nabije toekomst een kleine supermarkt de deuren zou openen.

“Ik heb inderdaad die wens en denk ook dat het er eerstdaags wel van komt”, zegt economieschepen Els Devlies (N-VA). “De laatste tijd komen hier heel wat jonge gezinnen wonen wat het voor handelszaken toch interessanter maakt. We hebben in Terhagen ook heel wat nieuwbouw ingetekend. Aan het Molleveld staat bijvoorbeeld een nieuwe verkaveling gepland en daarin is een plaats voor een kleine buurtsupermarkt voorzien.”?

www.ellechocolates.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio