Triatlon maakt ommetje aan werken Miksebaan

Triatlon maakt ommetje aan werken Miksebaan

De triatlon maakt dit jaar een ommetje aan de Miksebaan. Foto: Jan Brys

Brasschaat -

De 37ste editie van de Brasschaatse triatlon vindt komend weekend, zondag 20 juni, plaats. De organisatie moet telkens rekening houden met wijzigende verkeerssituaties. Dit jaar moeten atleten een ommetje maken aan de werken op de Miksebaan.

Dit jaar wordt een kwarttriatlon gehouden. Om 13u gaat het zwemmen van start in de E10-plas. Vandaar fietsen de atleten over de Miksebaan richting centrum. Door de werkzaamheden op de Miksebaan draaien zij de Borrekenslei in om dan via Rode Kruislei en Bloemenlei terug naar de Miksebaan te rijden.

Vervolgens draaien deelnemers de Vagevuurvelden in en komen via de Door Verstraetelei opnieuw op de Miksebaan. Het parcours loopt dan verder door het Centrum naar de Kaart, Bethanie en Driehoek. Er worden drie rondjes van 15 kilometer gefietst. Om alles veilig en vlot te laten verlopen zijn er tal van verkeersmaatregelen. In sommige straten geldt een parkeerverbod en/of eenrichtingsverkeer.

Iedereen die langs het parcours woont, kreeg een brief in de bus met de verkeersmaatregelen. Ook het openbaar vervoer ondervindt hinder. Het Gemeentepark blijft wel voor iedereen bereikbaar. Het einde van de triatlon wordt voorzien rond 17u.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio