Stad en Co-Searching organiseren samen workshops voor werkzoekenden

Stad en Co-Searching organiseren samen workshops voor werkzoekenden

Foto: rr

Mechelen -

De stad Mechelen gaat in samenwerking met organisatie Co-Searching workshops organiseren die werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt sneller aan een job moeten helpen. De deelnemers gaan ook met elkaar in gesprek om ervaringen en tips te delen.

Om de afstand voor werkzoekenden tot de arbeidsmarkt te verkleinen, start de stad Mechelen een proefproject op samen met organisatie Co-Searching. Het bedrijf bouwde al ervaring op in het organiseren van workshops voor werkzoekenden in onder meer Gent, Leuven en Sint-Niklaas.

Tot en met eind augustus worden er zestien interactieve vormingsmomenten georganiseerd. Het gaat om acht thematische workshops die de slaagkansen van werkzoekenden moeten vergroten en acht conversatiegroepen om ervaringen te delen. “Zo zetten we in op de intrinsieke motivatie van mensen. We leggen daarbij de nadruk op autonomie en het versterken van elkaars vaardigheden”, zegt Marlies Deforche van Co-Searching.

“Niet op onze lauweren rusten”

“Kwetsbare mensen die definitief dreigen af te drijven van de arbeidsmarkt willen we uit hun isolatie halen en motiveren om opnieuw aan de slag te gaan”, zegt schepen van Armoedebestrijding Gabriella De Francesco (Vld-Groen-m+). “Een job hebben is de belangrijkste manier om uit de armoede te blijven. Daarom willen we kansen creëren zodat iedereen perspectief heeft en zijn of haar kwaliteiten en talenten kan tonen.”

Ondanks de moeilijke coronatijden, bevindt de werkloosheid zich in Mechelen op een laag peil”, zegt schepen van Economie en Werk Greet Geypen (Vld-Groen-m+). “Maar we mogen niet op onze lauweren rusten. Iedere werkloze is er één te veel. Daarom willen we mensen met een zekere afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk krijgen.”

Voor het project maakt de stad een toelage van 12.900 euro vrij. Het zorgt ook voor de logistieke ondersteuning van de workshops.

www.co-searching.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio