Vlaams minister Demir ziet verschillende oplossingspistes voor Hondapark

Vlaams minister Demir ziet verschillende oplossingspistes voor Hondapark

Het Hondapark in Olmenis een oefencircuit voor de motorcrosssport dat al sinds 1972 bestaat. Foto: Tommy Maes

Balen -

Volgens Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) zijn er verschillende oplossingspistes voor het Hondapark in Olmen (Balen). Dat antwoordde ze op schriftelijke vragen van Vlaams Belang-fractieleider Chris Janssens.

Het Hondapark in Olmen is een oefencircuit voor de motorcrosssport dat al sinds 1972 bestaat. Dit jaar trok de Raad van State de vergunning in wegens een onduidelijkheid over welke geluidsnormen er mogen gelden voor het motorcrosscircuit. Die uitspraak kwam er na een klacht van milieuorganisatie VALK (Vzw Aktiegroep Leefmilieu Kempen). Door de uitspraak van de Raad van State is het Hondapark al verschillende maanden gesloten.

De bevoegde Vlaamse minister Zuhal Demir (N-VA) zoekt nu naar een oplossing. Op een schriftelijke parlementaire vraag van Chris Janssens, fractieleider van Vlaams Belang, antwoordde ze dat er verschillende oplossingspistes zijn. “Momenteel lopen hierover nog besprekingen met zowel de getroffen sectoren als omwonenden”, antwoordde ze. “Het gaat om een complexe zaak. De juridische en technische analyse is nog niet helemaal afgerond. Er vond reeds overleg met de sector plaats. Binnenkort volgt er een overleg met een aantal buurtcomités.”

Druk zetten

“Uit de antwoorden van de minister kunnen we goed en minder goed nieuws afleiden”, reageert Bert Deckers van Vlaams Belang Balen-Olmen. “Het goede nieuws is dat minister Demir ziet dat ‘verschillende oplossingspistes’ zich aandienen. Het mindere nieuws is dat die nog wel even op zich kunnen laten wachten. We blijven deze zaak uiteraard nauwgezet opvolgen en blijven de nodige druk zetten om het dossier te laten vooruitgaan.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio