Chris Froome mag naar de Tour, maar niet als kopman: “Zijn ervaring is extreem nuttig”

Chris Froome mag naar de Tour, maar niet als kopman: “Zijn ervaring is extreem nuttig”

Foto: BELGA

De kogel is door de kerk: Chris Froome rijdt de Tour de France. De viervoudige winnaar werd door Israel Start-Up Nation opgenomen in de selectie voor de Ronde van Frankrijk. “Hij wordt onze wegkapitein”, klinkt het. Michael Woods is de kopman van dienst.

Rik Verbrugghe mocht de rol van Froome uitleggen op de website van de ploeg. Chris zal onze wegkapitein zijn tijdens de Tour de France dit jaar”, aldus de Belg. “Als viervoudig winnaar kan de waarde van zijn ervaring niet onderschat worden. Die zal extreem nuttig zijn voor het team. Qua prestaties geloof ik dat we nog een sprong voorwaarts gaan zien van de Dauphiné tot de Tour, en na onze stage in de Alpen. We hopen dat Chris rit na rit beter kan worden.”

“Ik kan niet wachten om terug te keren naar de Tour na een afwezigheid van twee jaar”, reageert Froome. “Het is een moeizame tocht geweest sinds mijn crash in de Dauphiné in 2019, maar dit (deelnemen aan de Tour, red.) is mijn grootste motivatie geweest.”

Maar als kopman jacht maken op een vijfde eindzege, dat is alvast niet voor 2021. “Ik heb hard gewerkt om te komen tot het punt waarop ik nu sta. En hoewel ik dit jaar niet de kopman zal zijn, hoop ik met mijn ervaring het team te steunen als wegkapitein. We hebben een sterke renner met Michael Woods en ik kijk ernaar uit om alles voor hem te geven tot in Parijs.”

De aankondiging:

Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden