Biker Boy Olivier Godfroid stunt opnieuw op Mont Ventoux: “Met dank aan vriendin Laurence”

Olivier Godfroid rijdt als eerste over de meet bovenop de Mont Ventoux.  © Sportograf.com

Bédoin (F)/Merksem/Schilde -

Olivier Godfroid (26), wielertoerist uit Merksem, heeft de prestigieuze Lapierre Gran Fondo Mont Ventoux gewonnen, een internationaal treffen voor liefhebbers met ambitie. Hij liet daarbij meerdere ex-profs en andere eliterenners achter zich. “Met dank aan mijn vriendin Laurence die me onderweg bevoorraadde want kort voor de start stelde ik vast dat ik m’n drinkbussen vergeten was”, aldus de winnaar, die later deze maand pas zijn eerste officiële wedstrijd rijdt in eigen land.

Olivier Godfroid heeft de geneugten van het fietsen pas vrij laat ontdekt. “Ik heb mijn hele jeugd gevoetbald bij KSK ’s-Gravenwezel-Schilde, waar ik ben opgegroeid”, vertelt de sportman, die zijn brood verdient als vertegenwoordiger van een schoenenmerk. “Pas drie jaar geleden heb ik een fiets gekocht en ben ik triatlons gaan doen. De passie voor het fietsen heb ik pas echt ontdekt met de Biker Boys, een leuk vriendenclubje uit Schoten waar ik elke weekend een flinke tocht mee maak.”

Vorig jaar had de intussen naar Merksem verhuisde Biker Boy al opzien gebaard tijdens de Cinglé Ventoux. Dat is een drievoudige beklimming van de Reus van de Provence, goed voor meer dan 4.300 hoogtemeters over een afstand van 137 kilometer. Hij toen reed zo snel naar boven dat hij het absolute record liet optekenen op de sportapp Strava. Dat staat nog altijd.

Bidons vergeten

Olivier met zijn geliefde en redder bij hele grote dorst Laurence. © RR

“Om mij nog eens goed te amuseren en dat is ook dit keer weer gelukt”, verklaart Olivier zijn deelname aan de Gran Fondo Mont Ventoux vorig weekend. Hij stond niet alleen aan de start. 3300 sportievelingen uit 27 verschillende landen waagden zich aan verschillende wedstrijdformules.

“Ik besloot de rit van 122 km te doen, maar begon ondanks de enorm hitte van 35 graden Celsius haast te rillen toen ik merkte dat m’n drie drinkbussen niet op m’n fiets zaten. Domweg vergeten in de auto. Drie minuten voor het startschot, was er geen andere optie die mix van water met sportdrank te starten. Ik ben koel gebleven. Gelukkig stond mijn vriendin Laurence Roels, afkomstig uit Schoten, na 35 km langs de weg met gevulde bidons.”

Vleugels

Het gaf Olivier vleugels. Tijdens de beklimming van de Mont Ventoux, apotheose van deze wedstrijd met ook daarvoor al enkele cols op het menu, schudde de schoenenverkoper uit Merksem zijn drie vluchters van zich af om - na 21 km klimmen vanuit Bédoin - afgescheiden als eerste boven te komen. “Over de totale afstand heb ik iets minder dan vier uur gedaan. Voor de Mont Ventoux zelf had ik zelfs na die lange aanloop maar één uur en zes minuten nodig. Niemand deed beter. Ik was heel blij en heb mijn vreugde uiteraard gedeeld met Laurence, haar broer Anthony en mijn zus Charlotte. Die laatste twee hebben de wedstrijd ook uitgereden. Knap!”

Olivier Godfroid solo op weg naar de top van de Reus van de Provense. © Sportograf.com

Eerste koers

De tweede, een jonge Fransman die vier minuten na de rappe Biker Boy uit Merksem binnenkwam, wordt binnenkort profrenner. Na deze nieuwe knalprestatie rijst de vraag of Olivier Godfroid zelf ook nog hoopt op een profcontract. “Wat komt, dat komt. Ik geniet nu van wat ik doe en dat primeert. Sinds kort rij ik wel bij de amateurploeg Van Mossel Cycling uit Heist-op-den-Berg. Op 22 jun zal ik mijn eerste kermiskoers rijden in eigen land, in Bassevelde. Ik ben benieuwd, maar ben realistisch. Sowieso ben ik eerder een klimmerstype. Ik wil vooral ervaring opdoen in echt koersen en vooral blijven genieten.”

Jan Auman

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt